UFC

Leon Edwards otkrio na koji se poseban način priprema za nenormalne uvjete na UFC-u 304

Leon Edwards

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
UFC prvak velter kategorije branit će svoju titulu protiv protivnika s kojim je već jednom dijelio kavez

Leon Edwards je u svoj kamp uveo stručnjaka za spavanje kako bi mu pomogao prilagoditi se bizarnom početnom vremenu za njegovu sljedeću borbu.

‘Rocky‘ će braniti svoju titulu velter prvaka protiv Belala Muhammada u glavnoj borbi UFC-a 304 u novoj Co-op Live Areni u Manchesteru 27. srpnja.

Iako se događaj održava u Engleskoj, početno vrijeme priredbe je pomaknuto kako bi se prilagodilo američkoj publici.

Prva preliminarna borba je zakazana za 11 navečer po britanskom vremenu dok se početak glavnog dijela večeri očekuje u tri sata ujutro. To znači da priredba neće završiti prije šest sati ujutro.

S obzirom na brojne prekide na rasporedu, najranije što bi Edwards realno mogao ući u kavez je u pet ujutro.

"Na početku sam se pitao ‘Pa zašto baš u to vrijeme?‘ ", rekao je Edwards za talkSPORT voditeljima Andyju Goldsteinu i Darrenu Bentu u utorak poslijepodne.

"Ali sam doveo stručnjaka za san i on mi je dao plan kako će to funkcionirati. Mislio sam da ću morati trenirati u 5 ujutro svaki dan, ali on je rekao ‘Šest tjedana prije borbe ćemo početi prebacivati tvoj ciklus spavanja i treninga‘."

"Tako da će moj večernji trening postati moj prvi trening, u 17 sati ću trenirati prvi put, a onda opet u ponoć. I svakog tjedna ću pomicati treninge sat vremena unaprijed da prilagodim tijelo na to vrijeme da kasnije spavam i treniram."

Edwards i Muhammad su se već jednom borili, u ožujku 2021. godine na UFC Fight Nightu 187 priredbi u Las Vegasu. Njihova borba je proglašena bez pobjednika nakon što je Edwardsov slučajni ubod u oko spriječio njen nastavak.

Linker
20. lipanj 2024 20:07