UFC

Dana White otkrio zašto se konstantno odgađa povratak McGregora: ‘On ne treba novac, dinamika je drukčija‘

Conor McGregor

 ACTIVE PICTURES/profimedia.com/Profimedia
UFC-ov predsjednik osvrnuo se na povratak svoje najveće zvijezde

Povratak Conora McGregora najavljivao se još prošle godine, a trenerska uloga u sklopu ‘‘Ultimate Fighter‘‘ showa trebala je biti svojevrsna potvrda da ćemo ga na kraju sezone gledati u kavezu. Povratak borbama ipak je izostao tijekom 2023. godine, a Conora nismo gledali sve od sedmog mjeseca 2021. godine.

Irac je tada pretrpio težak lom noge u meču protiv Dustina Poiriera i bilo je jasno kako će pauza potrajati poprilično dugo. Međutim, pauza sada traje predugo, a McGregor još uvijek nema niti služben datum povratka. Dana White prije nekoliko dana nagovijestio je kako bi se Conor mogao vratiti tijekom jeseni ove godine, što znači da bi više od tri godine prošle od njegovog posljednjeg nastupa.

McGregor istovremeno tvrdi kako će se profesionalnim nastupima vratiti nešto ranije od onog što White najavljuje. ‘‘Notorious‘‘ je u par navrata poručio da ovog ljeta slijedi njegov povratak borbama.

Lako je moguće da ništa od toga neće biti ostvareno, odnosno, dobre su šanse da McGregor i White nisu u pravu sa svojim najavama. Dana nije zvučao pretjerano sigurno, a u razgovoru s Kevinom Ioleom pojasnio je u čemu je problem i zašto se konstantno pomiče termin McGregorovog povratka sportu.

‘‘Prije svega, on se vraća nakon jedne od najružnijih ozljeda od koje se možete oporavljati. Koliko dugo je Anderson Silva izbivao iz sporta nakon loma noge? Koliko je pauzirao Chris Weidman? To je prvi problem.

Drugi problem, Conor McGregor ne treba novac. Recimo ni Khabib nije trebao novac i otišao je u mirovinu. Sve ovo pitanja su za Conora McGregora, a ne za mene. On trenira, to je ono što znam, ali nisam siguran na kojoj razini trenira i koliko snažno udara ‘kickove‘. Ništa od toga nije mi poznato. Moram znati da je u punom trening kampu i spreman za povratak. Uskoro će izaći i film u kojem on glumi (‘Road House‘), a izgradio je i razne biznise. Posve je drukčija dinamika kad imate toliku svotu novca.‘‘, zaključuje UFC-ov predsjednik.

Inače, Chris Weidman nakon nešto teže ozljede od Conorove, pauzirao je dvije godine i četiri mjeseca. Uz sve to, Weidman je osjetno stariji od Conora, a Irac si definitivno može priuštiti i bolje liječničke tretmane nego Weidman.

Anderson Silva krajem 2013. godine slomio je nogu. Tada 38-godišnji ‘‘Spider‘‘ trebao je nešto više od godinu dana kako bi se oporavio od prijeloma sličnog Conorovom.

Dakle, Dana White griješi kada navodi Weidmana i Silvu kao primjere oporavka sličnog ovom Conorovom. McGregor je mlađi od obojice, može si priuštiti najbolji mogući tretman, a trebat će mu više od tri godine do povratka borbama.

Pravi razlog vjerojatno leži u novcu koji White spominje. Conor jednostavno nije u potpunosti posvećen sportskom životu i upitno je hoće li ikada više biti spreman na ‘‘spartanski‘‘ život profesionalnog MMA borca.

Linker
26. travanj 2024 16:55