UFC

Chimaev je favorit protiv Colbyja Covingtona, ali s Usmanom stvari ipak drukčije stoje

Kamaru Usman

 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Kladionice su počele izbacivati koeficijente za mečeve koji potencijalno čekaju Čečena

Ogromni favorit prema kladionicama, bio je Khamzat Chimaev proteklog vikenda protiv Gilberta Burnsa. Koeficijent na pobjedu Čečena kretao se u prosjeku oko 1.20, dok je na Burnsa sezao čak i do 5.50.

Brazilac se na kraju pokazao puno tvrđim orahom nego što su kladionice predviđale i Chimaev se dobrano namučio da dođe do pobjede. Dojam Khamzatove nepobjedivosti i nedodirljivosti osjetno je splasnuo nakon borbe protiv Burnsa koji ga je više puta ozbiljno ugrozio.

Chimaevu sada vjerojatno predstoji meč protiv Colbyja Covingtona, prvorangiranog izazivača velter kategorije, a blizu je i borba protiv prvaka Usmana. Naravno, ukoliko Chimaev uspije savladati Covingtona.

Tako su počeli polako izlaziti i koeficijenti za potencijalne mečeve Chimaeva s Covingtonom te Usmanom. Khamzat bi u meču protiv prvaka Usmana bio autsajder. Prema BetOnline.ag kladionici, koeficijent na pobjedu Chimaeva iznosi 2.15, dok Usmana favoriziraju koeficijentom 1.75.

Bitno je napomenuti kako je ovo najveći koeficijent na pobjedu Usmana otkako je postao prvakom UFC-ove velter kategorije. Ususret prvom meču protiv Colbyja Covingtona, koeficijent na pobjedu Usmana u prosjeku je iznosio oko 1.50.

Kad je u pitanju potencijalni meč Covingtona i Chimaeva, koeficijenti su također poznati. 1.50 na pobjedu Chimaeva bio je koeficijent kojim su na BetOnline.ag otvorili ponudu, ali koeficijenti su se počeli kretati sve više u korist Covingtona. ''Chaos'' je i dalje autsajder, ali koeficijent na pobjedu Khamzata sad iznosi 1.80, a na Colbyjevu pobjedu 2.05.

Zaslužuje li Chimaev biti favorit protiv Colbyja, teško je reći. Prema mišljenju ''bookmakera'' očito zaslužuje, ali sve to pada u vodu onog trenutka kad se nađu u kavezu.

Linker
26. travanj 2024 02:13