UFC

Charles Oliveira želi odmor: ‘Mislim da bi se Makhachev i Dariush trebali boriti‘

Islam Makhachev, Charles Oliveira i Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sjajni brazilski borac smatra da Makhachev tek treba zaslužiti meč za titulu

Uistinu stresan i buran tjedan imao je Charles Oliveira. Brazilca je proteklog tjedna čekao meč kojim bi branio titulu prvaka UFC-ove lake kategorije, a Justin Gaethje bio je i više nego motiviran da ga skine s trona.

Problemi Charlesa Oliveire nastupili su na dan vaganja. Brazilac je mislio kako je skinuo dovoljno kilaže te da se nalazi ispod gornje granice za laku kategoriju. Vaga na službenom vaganju pokazala je drukčije i Oliveira je dobio dodatnih sat vremena kako bi skinuo višao od 226 grama (pola 'pounda'). ''Do Bronx'' je sat vremena nakon ponovno stupio na vagu, ali bio je težak jednako koliko je težio prilikom prvog pokušaja.

Time je Oliveira ostao bez titule prvaka u lakoj kategoriji te se našao na meti brojnih kritika. Brazilac se uspio sabrati te je došao do ekspresne pobjede unatoč svim tim problemima. Gaethjea je završio u prvoj rundi, a još jednom je pokazao koliko je nevjerojatno opasan kad se borba odvede u parter. Prezentirao je Oliveira i dobru stojku, jer Gaethjea je zapravo udarcem bacio na tlo.

''Do Bronx'' je sada prvorangirani izazivač lake kategorije koja trenutno nema prvaka. Tko će biti njegov protivnik za upražnjeno mjesto prvaka, preostaje nam vidjeti. Khabib Nurmagomedov odmah je počeo lobirati da to bude Islam Makhachev, a realno, mnogi bi s velikim interesom popratili taj meč.

UFC i Dana White imali su drukčije planove za Makhacheva. Islam bi se prvo trebao boriti protiv Beneila Dariusha, a pobjednik tog meča postat će sljedećim izazivačem za titulu. Čini se kako se White počeo premišljati oko toga, jer meč između Dariusha i Makhacheva još nije službeno ugovoren.

''I dalje želim organizirati meč Makhacheva i Dariusha, ali Joe Rogan me upravo zaustavio u prolazu i rekao mi da ne učinim to. Tko ne misli da bi to bila odlična borba? Radi se o ubitačnom meču (između Makhacheva i Dariusha). Volio bih vidjeti taj meč kako bismo saznali tko je izazivač broj jedan. Međutim, nećemo se lagati, ne bih imao ništa protiv meča između Islama i Oliveire također. Vidjet ćemo što će se dogoditi.'', rekao je White na konferenciji za medije nakon UFC 274 priredbe.

Ako se Oliveiru pita, on smatra da bi Makhachev i Dariush prvo trebali odraditi međusobni okršaj, a on će rado dočekati pobjednika te borbe. Naime, Oliveira se u posljednjih godinu dana borio čak tri puta, a sva tri meča bila su za titulu. Zapravo, ovaj posljednji djelomično je bio za pojas, jer samo ga je Gaethje mogao osvojiti. ''Do Bronx'' treba određeni odmor.

''Mislim da bi se Makhachev realno trebao boriti protiv Dariusha, prije svega. Obojica se trebaju boriti i onda ćemo vidjeti protiv koga se ja borim. Makachev je super-čvrst i zaslužuje svo poštovanje ovog svijeta. Dariush je također nevjerojatno čvrst te ima sjajan tim iza sebe. Bit će to odličan meć i stoga pustimo njih da se obračunaju, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. Moj trenutni fokus je odlazak kući i odmor. Nakon toga, moj tim i ja ćemo vidjeti tko nas čeka u sljedećem meču. Nikad nisam bježao od borbe, niti ću to ikada napraviti. Tu sam i uvijek ću biti spreman boriti se s bilo kime koga stave pred mene.'', započeo je Oliveira gostujući u Trocacao Franca podcastu, a zatim je dodao.

''Sve moje pobjede, bile su poprilično čiste. Nikada ne idem na sudačku odluku, uvijek završavam protivnike. Makhachev i Dariush dvojica su tipova s kojima se još nisam borio. Možda sljedeći izazivač dođe upravo iz njihovog meča. Stvar je u tome da je meni nebitno. Bit ću spreman. Prvakovo ime je Charles Oliveira.'', dodao je sjajni Brazilac.

Realnost je da Oliveira zaslužuje odmor nakon izuzetno frekventnih nastupa kroz posljednjih 12 mjeseci i nitko mu ne može zamjeriti. Što se povratka u kavez tiče, Charles ima jasnu želju.

''Pitao sam da se borim u prosincu (12. mjesec), u Brazilu. Zaslužujem to. Ljudi iz Brazila također zaslužuju. Zaslužili smo da se taj meč održi u Brazilu. Bude li Sao Paulo grad domaćin, sto posto ću se boriti tamo. Stvarno bih se volio boriti u Brazilu.'', rekao je Oliveira.

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov lobiraju da se borba održi u Abu Dhabiju, ali Oliveira bi s obzirom na svoje rezultate trebao biti onaj čijim će željama promocija udovoljiti. Ipak, ne treba zaboraviti da je i Beneil Dariush u ovoj priči, a puno toga moglo bi se i njega pitati. Zanimljiv period čeka nas pri vrhu lake kategorije.

Linker
27. travanj 2024 00:21