UFC

Canelo i Kovalev istovremeno kad i UFC 244, White prokomentirao: 'Ovi iz Golden Boya su ludi!'

Ilustracija
2. studenog vrlo je zanimljiv datum u svijetu borilačkog sporta, budući da su za isti dogovorene dvije velike priredbe. Prva je UFC 244 predvođen borbom Natea Diaza i Jorgea Masvidala, a predsjednika UFC-a Danu White uopće ne zabrinjava podatak kako će istovremeno na DAZN-u biti emitiran boksački meč Canela Alvareza i Sergeya Kovaleva.

Bit će vrlo zanimljivo pratiti bitku UFC-a i DAZN servisa, odnosno Golden Boy promocije, oko gledatelja. I to je bitka koju su pokrenuli ovi drugo navedeni, budući da je već opće poznato kako UFC priredbu u Madison Square Gardenu organizira prve subote studenog. Jedan od novinara prisutnih na UFC 244 konferenciji za medije nije propustio priliku upitati predsjednika UFC-a što misli o takvom potezu konkurencije. On je odgovorio kao da niti malo nije zabrinut, iako je jasno da će ovaj potez svima oduzeti dio planirane publike.

"Mislim da su oni ludi što uopće tako nešto pokušavaju. No, moglo bi im to upaliti pod jednim uvjetom. Morat će istempirati vrijeme da im glavni meč krene nakon što mi završimo. Tako je prošlog vikenda jako dobro ispalo s mečem Furyja i Wallina koji je krenuo tek nakon što su završili Donald Cerrone i Justin Gaethje pa se publika samo prebacila", prokomentirao je Dana White.

Naveo je on dobar primjer, no ipak postoji jedna razlika između priredbe koju je UFC organizirao prošlog vikenda i ove koja je na rasporedu prvog vikenda mjeseca studenog. Glavni program Fight Nighta u Vancouveru krenuo je u 20 sati po vremenu na istočnoj američkoj obali, dok glavni program PPV priredbi započinje po pravilu u 22. Borbe tako završavaju duboko iza ponoći i nemoguće je očekivati da DAZN i Golden Boy čekaju. Oni su se uputili u otvorenu borbu s UFC-om i nadaju se kako će im rezultat donijeti to što DAZN radi na principu mjesečne pretplate i ne postoji dodatna PPV kupnja priredbi. No, s druge strane, očekuje se kako će UFC s Nateom Diazom i Jorgeom Masvidalom napraviti pravi posao. Trenutno se prognozira preko milijun prodanih prijenosa. Tako nešto putem borbe koja nije za titulu se vjerovalo da je jedino moguće u slučaju nastupa Conora McGregora.

Ono što je sigurno je kako će obje strane morati upregnuti pune snage u promociju, jer svaki borilački fan koji će tog dana imati dvojbu će im biti važan.

Linker
16. svibanj 2024 11:04