UFC

Bo Nickal razočaran UFC-ovim potezom: ‘Vjerojatno nisu htjeli da smrskam njihovog dečka pred domaćom publikom‘

Bo Nickal

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vanserijski američki talent nadao se pozivu za nastup na UFC 294 eventu

Još početkom tjedna moglo se pretpostaviti da neće biti ništa od meča između Paula Coste i Khamzata Chimaeva. Koliko god je Costa pokušao uvjeriti javnost da će nastupiti 21. listopada (10. mjesec) u Abu Dhabiju, bilo je jasno da su šanse minimalne da se to i ostvari.

Costa je drugom polovicom devetog mjeseca odradio operaciju lakta, a muku muči i s infekcijom. Velika želja za borbom protiv Chimaeva nije mu bila dovoljna i nekoliko dana kasnije UFC ga je povukao iz tog meča. Nametnulo se pitanje tko će ga zamijeniti, a nekoliko boraca nudilo se za ulogu zamjene.

Roman Dolidze i Chris Weidman među prvima su se ponudili za uskočiti, a spominjala su se imena Marvina Vettorija, Jareda Cannoniera itd. Na kraju krajeva, iskočio je borac velter kategorije, točnije Kamaru Usman. Nekadašnji prvak još je u petom mjesecu ove godine najavio kako bi Chimaev mogao biti njegov sljedeći protivnik.

‘‘Borba između mene i Khamzata? Boom. Trenutno sam u situaciji gdje želim najzabavnije moguće mečeve, a koji je najveći, najzabavniji i najinteznivniji meč koji me može motivirati? To je meč protiv Khamzata i ta borba mogla bi predvoditi PPV event.‘‘, rekao je Usman u razgovoru za ESPN, ranije ove godine.

Usman i Chimaev neće predvoditi UFC 294 event, ali dobili su mjesto u sunaslovnoj borbi večeri. Islam Makhachev i Alexander Volkanovski zasluženo predvode priredbu, jer ipak se radi o borbi za pojas u lakoj kategoriji.

Odabir Kamarua Usmana kao zamjenskog protivnika sjajno je prihvaćen među MMA fanovima, ali jedan od UFC-ovih boraca pomalo je razočaran jer borba nije ponuđena njemu.

Radi se o Bo Nickalu (5-0), borcu kojeg mnogi vide kao budućnost UFC-ove srednje kategorije. Nickal je još uvijek na početku svoje MMA karijere, ali poznavajući njegov natjecateljski mentalitet koji vuče još iz hrvačkih dana, Nickala se moglo zaintrigirati borbom protiv Chimaeva.

‘‘Bio sam pomalo razočaran jer mi nisu ponudili taj meč. Nisu me pitali da uskočim, a očekivao sam barem pitanje: ‘Hej, želiš li ovaj meč?‘. Ali ne, ništa nije došlo od strane UFC-a. Tako je, kako je. Pretpostavljam da nisu htjeli da nisu htjeli da upadnem 10 dana ranije na event u Abu Dhabiju i smrskam njihovog momka pred domaćom publikom. To je borba koja treba dobru i kompletnu uvertiru. Shvaćam.‘‘, rekao je Nickal.

Bo Nickal inače nerijetko proziva Khamzata Chimaeva. Nickal kao renomirani hrvač voli kritizirati hrvačke vještine Khamzata Chimaeva i nema pretjerano visoko mišljenje o tom segmentu Khamzatovog borilačkog repertoara.

"Njegovo hrvanje je čisto smeće. Nije blizu niti neke osrednje razine", nedavno je izjavio Nickal u jednom od svojih osvrta.

UFC-ovi čelnici vjerojatno uživaju u svemu tome, odnosno u izgradnji tog rivalstva. 29-godišnji Chimaev i 27-godišnji Bo Nickal bit će predvodnici srednje kategorije u budućnosti. Radi se o dva vanserijska talenta, ali i o dva karaktera koji imaju sve predispozicije za zvjezdani status.

Samo nek neočekivani splet okolnosti može spriječiti njihov međusobni okršaj u budućnosti. A jednom kada dođe do tog okršaja, bit će to uistinu epski meč. S jedne strane imat ćemo izdanak američke škole hrvanja. Ne radi se samo o vještini, nego i o neustrašivom, pobjedničkom mentalitetu koji je Nickal brusio od malih nogu.

Na drugoj strani kaveza naći će se Khamzat Chimaev, borac čečenskih korijena, također vrhunske hrvačke baze. Istina da Chimaev u hrvanju nije postizao rezultate usporedive s onima koje je postizao Bo Nickal, ali Khamzat je fantastično implementirao svoje hrvanje unutar MMA kaveza, a dojam je i da puno bolje bolje barata BJJ vještinama. Kao i Nickal, Khamzat Chimaev također je neustrašiv. Obojica gledaju samo ka jednom cilju, a to je sami vrh ovog sporta. Ne samo da gledaju, nego su i apsolutno uvjereni da je mjesto na vrhu rezervirano isključivo za njih.

Kada se dva takva karaktera nađu unutar kaveza, jasno je da ćemo dobiti meč o kojem će se dugo pričati. Ovo rivalstvo moglo bi proizvesti nekoliko međusobnih okršaja, ali zasad moramo strpiti i pričekati Nickala da izbori svoju poziciju pri vrhu.

Linker
01. svibanj 2024 01:13