UFC

Bisping reagirao na Jonesove nedavne izjave: ‘Kako Miočić može ponuditi više od Ngannoua?‘

Jon Jones i Stipe Miočić

 Instagram (jon Jones; Stipe Miočić)
Nekadašnji prvak UFC-ove srednje kategorije uživa komentirajući situaciju pri vrhu teške kategorije

Puno se posljednjih tjedana priča o situaciji pri vrhu UFC-ove teške kategorije. Francis Ngannou aktualni je prvak, ali njega nećemo gledati barem do kraja ove godine. Kamerunac je prošao kroz tešku ozljedu koljena, a još uvijek nije riješio niti zavrzlamu oko novog ugovora s promocijom.

Teškaški debi Jona Jonesa nešto je što se vjerojatno najviše iščekuje kad je UFC-ova teška kategorija u pitanju, a nameće se pitanje tko će mu biti protivnik. Prema ‘‘Bonesovim‘‘ navodima to će biti Stipe Miočić, a bio bi to obračun najvećeg teškaša u povijesti (Miočić) s jednim od najvećih MMA boraca u povijesti (Jones).

‘‘U ovom trenutku planiram se boriti sa Stipom. Mislim da time mogu puno više dokazati, nego borbom protiv jednodimenzionalnog borca koji dolazi nakon operacije koljena. Ne znam, mislim da pobjeda nad Stipom više govori u ovom trenutku.‘‘, poručio je Jones prije desetak dana na Twitteru.

Jedan od onih koji ponajviše komentira ovu situaciju jeste Michael Bisping. Umirovljeni britanski borac i bivši prvak UFC-ove srednje kategorije krajem šestog mjeseca osvrnuo se na potencijalno uparivanje Jonesa i Miočića.

‘‘Ako se bude borio sa Stipom Miočićem, realnost je da ga Stipe može pobijediti. Budimo iskreni, Stipe je najveći teškaš svih vremena. Najviše puta je branio titulu, ima najviše nokauta, nokautirao je Fabricia Werduma, a Cormiera je zaustavio udarcima u tijelo. Pobijedio je i Ngannoua također. Neke njegove izvedbe bile su nevjerojatne. Tip je legenda. Mislim da na neki čudni način, stilski gledano, Stipe Miočić mogao bi biti teži protivnik nego Francis Ngannou.‘‘, započeo je Bisping, a zatim se osvrnuo na Ngannoua.

‘‘Francis Ngannou, znamo što on nudi. To je njegova ludačka moć. On ima tu moć kojom ako samo jednom pogodi, šalje ljude na spavanje, a to čak ne mora biti čist udarac. Nevjerojatno! To je jedino što bi Jones trebao izbjeći u tom meču.‘‘, objanio je Bisping svoje viđenje.

Bisping se ponovno odlučio dotaknuti ove teme, a putem YouTube kanala iznio je razlog zbog kojeg Jones govori da mu borba protiv Miočića trenutno ima više smisla.

‘‘On (Jones) zna da se Francis neće vratiti u skorije vrijeme. Zbog toga podiže ‘hype‘ oko Stipe Miočića i govori da se radi o težem meču. Ne želite govoriti nešto tipa: ‘Oh, htio sam se boriti protiv Ngannoua, ali on nije bio dostupan pa se borim protiv ovog tipa‘. Ne, morate zvučati kao da se borite protiv najboljeg dostupnog tipa.‘‘, objasnio je Bisping

Britanski borac i sadašnji komentator u nastavku svog osvrta stao je u obranu Ngannoua. Bisping se više ne slaže s izjavom da Miočić može ponuditi više od prvaka teške kategorije.

‘‘Ljudi će govoriti da je on (Jones) preplašen Ngannoua zbog kritika koje mu je uputio. Što je on uopće htio reći tim kritikama? Kako Stipe Miočić može ponuditi više od Francisa Ngannoua kad je Francis Ngannou neprikosnoveni teškaški prvak svijeta. On možda jeste jednodimenzionalan, ali tom jednom dimenzijom može vas nokautirati u neku posve drugu dimenziju. Jedan udarac sve je što mu treba.‘‘, dodao je Michael.

Dojam je kako ova tema izuzetno zabavlja Bispinga, ali stavovi su mu već sada poprilično varljivi.

Linker
16. svibanj 2024 17:15