UFC

Jamahala Hilla pitali je li se uspio u potpunosti oporaviti od ozljede: ‘Ovo je mogao biti moj kraj, ali već dugo sam spreman‘

 Jamahal Hill 

 Leandro Bernardes/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Što reći, osim da se nadamo kako je ozljeda u potpunosti sanirana i da Hillu neće stvarati daljnje probleme u karijeri

Gotovo godinu i pol dana u kavezu nismo gledali bivšeg prvaka poluteške kategorije, Jamahala Hilla. Nakon borbe protiv Glovera Teixeire i osvajanja titule, nesretno je doživio tešku ozljedu gležnja dok je s prijateljima igrao košarku, što ga je koštalo teške operacije i dugog izbivanja iz kaveza.

S obzirom da je pojas odmah napustio kako ne bi zadržavao kategoriju, UFC mu je obećao napad na titulu čim se oporavi, neovisno o tome tko bio prvak. Tako ga ove subote na UFC 300 očekuje Alex Pereira, a Hill je potvrdio kako je noga u potpunosti izliječena te da je spreman:

‘‘Ja se već dosta dugo osjećam da sam spreman, ali ipak slušam svoj tim i liječnike. Nemam specifičan odgovor na pitanje jesam li spreman, mogu samo reći da sam ja spreman za borbu još otkako sam se ozlijedio‘‘, započeo je Hill jučer na ‘‘media dayju‘‘.

‘‘Moglo je sve biti gotovo za mene. Uistinu je ovo mogao biti moj kraj. Postoje ljudi i sportaši koji su doživjeli istu ozljedu i koji su morali odustati od svojih snova zbog toga. Sretan sam što živim u vremenu kada je dostupna najbolja medicina. Uspio sam to iskoristiti i vratiti se u periodu kojem je teško ljudima povjerovati da je moguće‘‘, kazao je.

Što reći, osim da se nadamo kako je ozljeda u potpunosti sanirana i da Hillu neće stvarati daljnje probleme u karijeri. Ostaje nam samo za vidjeti hoće li to ostaviti psihičkog traga na njemu u borbama, a prvu priliku za to ćemo imati već ovoga vikenda na UFC 300 priredbi.

Linker
24. travanj 2024 00:51