UFC

Arman Tsarukyan planira završiti Gamrota: ‘Top 5 borci više me neće moći izbjegavati‘

Arman Tsarukyan

 Screenshot (youtube, Ufc)
25-godišnji armenski borac planira ostaviti jak dojam u noći sa subote na nedjelju

Strašno uzbudljiv ''main event'' čeka na sa na ovotjednom UFC on ESPN 38 eventu. Arman Tsarukyan (18-2-0, 5-1 UFC) i Mateusz Gamrot (20-1-0, 3-1 UFC) trenutno ne pripadaju samom vrhu lake kategorije, ali pitanje je vremena kada će obojica dospjeti tamo.

Gamrot je trenutno 12-rangirani izazivač lake kategorije, dok je Tsarukyan 11. u poretku. 31-godišnji Poljak nešto je iskusniji kao bivši KSW-ov prvak dvaju kategorija, ali 25-godišnji Tsarukyan posjeduje veće UFC iskustvo. Najbolje godine tek slijede za obojicu, naročito za Armana.

Super-talentiran Armenac jedini UFC poraz pretrpio je od strane Islama Makhacheva, ponajboljeg borca na svijetu. Već u debiju, Tsarukyan se morao boriti protiv Makhacheva, a izgubio je jednoglasnom odlukom u jako dobroj i uzbudljivoj borbi.

UFC ga je sada upario s opasnim Gamrotom, a mnogima to uparivanje nije sjelo, jer smatraju da nema upotrebe usporavati ovakve borce na putu ka vrhu. Mateusz Gamrot na konferenciji za medije otkrio je kako se nitko ne želi boriti s njima dvojicom i zato su međusobno upareni. Tsarukyan se slaže s njime, ali vjeruje kako će se stvari promijeniti nakon borbe s Gamrotom.

''Nakon ove borbe, sve će biti bitno drukčije. Svi će pričati o meni i postat ću izazivačem.'', započeo je Tsarukyan na konferenciji za medije.

Samouvjereni Armenac nakon tri pobjede na bodove, u protekla dva nastupa slavio je prekidom. Niz planira nastaviti i protiv Gamrota, jer pobjeda prekidom šalje osjetnu snažniju poruku.

''Doći ću do finiša u ovom meču. Završit ću Gamrota i bit će to dobra borba. Počet ću puno pričati o svojoj kategoriji nakon ovog meča, o tipovima koji se ne žele boriti sa mnom. Nakon što pobijedim Gamrota, oni neće moći odbijati meč protiv mene. Mislim da bih trebao biti šesti ili peti u poretku nakon ovog meča. Morate mi i vi mediji pomoći nakon ove borbe. Pričajte i pišite puno o meni. Pobijedio sam Joela Alvareza, a nisam puno skočio u poretku. On je dobar borac, a ja sam ga pobijedio jako lako. Moram biti u top pet nakon što pobijedim Gamrota, jer on je dobar borac.'', objasnio je Tsarukyan koji želi više pažnje.

Arman cijeni Gamrota, ali dodao je kako Poljak nije na njegovoj razini i da će se to očitovati ovog vikenda. Jedva čekamo vidjeti koji će od dvojice boraca biti u pravu.

Linker
26. travanj 2024 03:28