UFC

Alex Pereira prozvan je od strane Khamzata Chimaeva: ‘Želim se boriti s ovim tipom!‘

Khamzat Chimaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Čečen sa švedskom putovnicom rado bi se okušao protiv sjajnog kickboksača

Brazilski borac srednje kategorije Alex Pereira nije naročito uvjerljivo izgledao kroz svoja prva UFC nastupa. Istina da je Michailidisa nokautirao ''letećim koljenom'' te da teško može spektakularnije od toga, ali kroz prvu rundu te borbe nije oduševio, a radilo se o protivniku koji je daleko od svjetskog vrha.

Bruno Silva bio je drugi Pereirin protivnik, a iako se radilo o borcu koji preferira obračun u stojci što stilski odgovara Pereiri, ''Poatan'' opet nije bio pretjerano uvjerljiv. Jednoglasnom odlukom pobijedio je Silvu, a UFC mu je omogućio borbu u svojevrsnom ''title eliminator''.

Tu je UFC naišao na velike kritike jer Pereira u prva dva nastupa nije pobijedio niti jednog rangiranog borca, a dobio je priliku obračunati se protiv četvrtorangiranog izazivača Seana Stricklanda. Predviđalo se kako bi puno iskusniji Strickland mogao napraviti Pereiri gomilu problema u parteru, ali Brazilac je sve riješio nokautom u prvoj rundi. Upoznao je Pereira UFC fanove sa svojim vještinama, iako oni koji prate kickboks i naročito Glory, dobro znaju o kakvom se borcu radi.

Brazilca sada čeka borba za titulu protiv starog znanca Israela Adesanye. Dvaput se Pereira borio s Izzyjem u kickboksu i oba put ga je savladao. U drugom meču uspio ga je i nokautirati, a time je jedini borac kome je to pošlo za rukom.

Adesanya je nakon pobjede nad Cannonierom pristao na meč protiv Pereire i željan je osvete. Iako je jasno da će to biti meč koji će UFC ugovoriti, jedna od UFC-ovih zvijezda javila se putem Twittera i želi im pokvariti planove.

Khamzat Chimaev, trećerangirani izazivač velter kategorije zadovoljan je onim što je vidio od strane Pereire i rado bi se okušao protiv njega.

''Želim se boriti protiv ovog tipa. UFC i Dana White, učinimo to.'', napisao je Khamzat na Twitteru.

Meč Khamzata Chimaeva i Alexa Pereire bio bi sjajan pokazatelj Pereirinih parteraških i hrvačkih sposobnosti. Međutim, Chimaev svoju karijeru trenutno gradi u velteru, a UFC sigurno neće kompromitirati veliki meč Adesanye i Pereire. Dakle, prozivka Chimaeva je zanimljiva, ali UFC i Dana White sigurno neće udovoljiti njegovim željama.

Linker
10. svibanj 2024 03:33