Regija

Završeno je vaganje za FNC-ov spektakl u Puli: Ogromna je razlika u kilaži između Vitasovića i Andryszaka

FNC vaga

 Screenshot (twitter, Fnc)
Branitelj naslova u teškoj kategoriji u sutrašnji meč ući će osjetno lakši od svog protivnika

Vrlo dobre vijesti dolaze sa službenog vaganja za sutrašnji FNC 12 event. Gotovo svi akteri današnjeg službenog vaganja uspješno su odradili svoju profesionalnu dužnost, a FNC 12 event neće biti uskraćen niti za jedan od ukupno devet planiranih mečeva.

Krenimo od jedinog borca koji nije prošao vagu. Radi se o poluteškašu Romanu Hulli koji dolazi iz Slovačke. Hulla je na vaganju težio 94,2 kg i tako je za 760 grama prekoračio gornju granicu poluteške kategorije (93,44 kg, 206 ‘lbs‘). Slovak će u meč ući s jednim oduzetim bodom i tako je Kubanac Andres Ramos stekao prednost već uoči početka samog meča.

Ostali sudionici preliminarnog dijela priredbe uspješno su odradili vaganje, kao i svih deset sudionika ‘‘main carda‘‘. Posebno zanimljive rezultate dobili smo kad su u pitanju sudionici glavne borbe večeri, Ivan Vitasović i Michal Andryszak. Vitasović će braniti titulu prvaka u teškoj kategoriji, ali borac iz Pule svojom kilažom naginje ka poluteškoj kategoriji. Naime, Vitasoviću je vaga pokazala ‘‘samo‘‘ 100,6 kilograma, dok je Poljak Andryzsak gotovo punih 16 kilograma teži od Vitasovića. Andryszak je u Pulu došao sa 116,4 kilograma. Ogromna razlika u kilaži mogla bi biti presudna, ali Vitasović očito polaže nade u svoju brzinu i agilnost kojom se ne mogu pohvaliti mnogi teškaši.

Matej Batinić (92,3) i Gadzhimurad Khebdeev (93,0) bez problema su odradili vaganje za borbu koja će odrediti prvog FNC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji, a Nikola Joksović i Marko Kisič također su profesionalno odradili svoju dužnost uoči meča za titulu u velter kategoriji.

Danas u 19 sati čeka nas ceremonijalno vaganje na kojem će borci odraditi posljednja sučeljavanja uoči sutrašnjih nastupa, a kompletne rezultate vaganja pročitajte u nastavku ovog članka.

FNC 12 - rezultati vaganja (u kg):

Glavni dio programa:

Teška kategorija: Ivan Vitasović (100.6) – Michal Andryszak (116.4)

Poluteška kategorija: Matej Batinić (92.3) – Gadzhimurad Khebdeev (93.0)

Velter kategorija: Nikola Joksović (76.9) – Marko Kisič (76.6)

Perolaka kategorija: Daniel Bažant (66.2) – Itay Tratner (66.3)

Velter kategorija: Bojan Kosednar (77.2) – Aleksandar Janković (77.5)

Preliminarni dio programa:

Laka kategorija: Rusi Minev (69.9) – David Travnicek (70.1)

Catchweight (-68 kg): Demahmet Sinani (67.5) – Alessandro Capone (67.8)

Poluteška kategorija: Andres Ramos (92.9) – Roman Hulla (94.2)*

Perolaka kategorija: Fran Luka Đurić(66.3) – Matej Šimić (64.3)

Linker
24. travanj 2024 21:57