Regija

Vraća se jedan od najtalentiranijih hrvatskih boraca: Luka Milidragović nastupit će na FNC 5 eventu

Luka Milidragović

 Instagram (luka Milidragović)
22-godišnji borac iz Dubrovnika vraća se nastupima gotovo godinu i pol izbivanja iz kaveza

FNC 5 priredba u Zaboku gotovo svakodnevno postaje sve bolja i bogatija sjajnim borbama. Organizatori niti danas nisu razočarali te su potvrdili vrlo zanimljiv meč u lakoj kategoriji. 22-godišnji Luka Milidragović (1-0-0) snage će odmjeriti s 21-godišnjim srpskim borcem Jovanom Kandićem (3-1-0).

Milidragovića se mnogi sjećaju iz prve sezone FNC Armagedon turnira. Nakon pobjede nad Aleksandrom Terzićem u četvrtfinalu, Milidragović se u polufinalu susreo s kasnijim osvajačem turnira, Markom Bojkovićem. Gledali smo sjajan i neizvjesan meč koji je nakon dvije runde morao ići u produžetak, odnosno borci su odradili dodatnu rundu od pet minuta. Bojković je na koncu slavio, no uzevši u obzir koliko dobro je Milidragović parirao u tom meču te koliko je Bojković talentiran, uistinu se ne radi o porazu zbog kojeg Milidragović treba pretjerano žaliti.

Ipak, 22-godišnjeg borca iz Dubrovnika nismo gledali sve od tada. Radio je Luka na dodatnom poboljšanju svojih vještina i s nestrpljenjem iščekujemo njegov novi nastup. Inače, radi se o borcu kojeg mnogi vide kao jednog od najperspektivnijih hrvatskih MMA boraca. Milidragović pokazuje veliku volju za napretkom i radom pa je tako u jednoj fazi rane karijere trenirao čak i u Kanadi u Tristar Gymu. Tamo je dobio iskustvo treninga s legendarnim Georgesom St-Pierreom. Dok je u Hrvatskoj, Milidragović posjećuje brojne dvorane, od dubrovačkog Gladijatora pa do American Top Teama u Zagrebu. Nerijetko Milidragović odrađuje treninge i u jakim hrvatskim boksačkim i hrvačkim klubovima. Koliki napredak je postigao od desetog mjeseca 2020. godine i poraza od Bojkovića, željno iščekujemo vidjeti. U Zaboku ga čeka drugi profesionalni MMA nastup. Prvi je upisao 2018. godine na Dubrovnik Brutal Challenge 1 priredbi. Hamza Smriko bio mu je protivnik, a Milidragović je slavio nokautom u prvoj rundi.

Međutim, neće Luka imati lak zadatak. Nasuprot njega u kavezu će stajati Jovan ''Cole'' Kandić (3-1-0). Radi se o momku iz Srbije, godinu dana mlađem od Milidragovića. Ipak, četiri su profesionalna nastupa iza Kandića i radi se o također talentiranom borcu. ''Cole'' je debitirao u profesionalnom MMA-u još 2017. godine, dakle kao maloljetnik. Iskusni Danijel Kokora pobijedio ga je u tom meču, no Kandić se vratio 2019. godine i upisao je tri pobjede prekidom. Sve od tada nije nastupao, no nema sumnje kako u Zabok dolazi više nego spreman.

FNC 5 priredba održat će se 26.03. u Sportskoj dvorani Zabok. Program započinje u 19:00 sati, a u glavnoj borbi večeri obračunat će se Daniel Bažant i Rony Jason.

Linker
17. svibanj 2024 21:06