Regija

(VIDEO) Tomo Spahović prepričao zanimljivu priču o suradnji s ‘Cro Copom‘: ‘Ispunila mi se dječačka želja‘

Mirko Filipović (lijevo) |Tomislav Spahović (desno)

 Instagram (cro Cop) | Youtube (davcast By Oslobođenje)
Bosanskohercegovački borac s oduševljenjem je pričao o pozivu u Mirkov trening kamp

Tomislav Spahović krajem protekle godine vratio se na MMA scenu i FNC je dobio veliko pojačanje u vidu bosanskohercegovačke ‘‘Zvijeri‘‘. Istina da je Spahović izgubio u povratničkom meču koji je odradio protiv Mirana Fabjana, ali Spahović je i dalje borac koji će privlačiti veliku pažnju regionalne publike.

Vjerujemo da će Tomo izgledati bolje u svojim sljedećim nastupima, jer sigurno se osjetio određeni ‘‘ring rust‘‘ u meču protiv Fabjana. Motiviran i spreman Spahović može postizati ozbiljne rezultate.

Oni mlađi i noviji MMA fanovi Spahovićev lik i djelo možda su tek upoznali tijekom FNC 14 eventa u Sarajevu. Međutim, Tomo je borac koji je jako dugo na regionalnoj borilačkoj sceni. Spahović je još davne 2009. godine odradio svoj profesionalni MMA debi, a u periodu od 2013. do 2015. godine postizao je jako dobre rezultate pod okriljem FFC organizacije (4-1 ‘score‘).

Spahović je tada kotirao kao jedan od ‘‘najstrašnijih boraca‘‘ na regionalnoj sceni i brzo je pridobio poštovanje brojnih renomiranih boraca iz Hrvatske i okolice. Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović također je primijetio Spahovića, a Tomo je prepričao zanimljivu priču o tome kako je upoznao legendarnog ‘‘Cro Copa‘‘.

Priča datira još iz 2014. godine, a Spahović je prvotno mislio kako se netko šali kad je dobio informaciju da ga Mirko Filipović želi kontaktirati. Nije se ipak radilo o šali.

‘‘Zvoni meni telefon, a pozivni broj +385, hrvatski broj. Mene je trema uhvatila, ali i dalje sam pomišljao da me netko zeza iz Hrvatske. Javio sam se ipak i odmah sam prepoznao glas. Kad se on (Cro Cop) meni predstavio, kad sam ja prepoznao glas, mene je iskreno uhvatila ona pozitivna trema. Drago mi je, sretan sam da sam s 23-24 godine mogao doživjeti da mene takva legenda zove na telefon i traži da mu pomognem u trening kampu uoči borbe sa Satoshijem Ishiijem. Od toliko boraca u Europi i regiji, ja sam bio taj kojeg je svjetski borac pozvao da mu pomognem. To je za mene velika stvar, pobjeda.‘‘, započeo je Tomo, a zatim je dodatno pojasnio koliko mu je značilo biti dijelom Mirkovog trening kampa.

‘‘Ja kao dijete sam sanjao da ću ući u dvoranu, osjetiti miris dvorane i vidjeti takvu legendu. Nisam niti pomišljao da ćemo zajedno trenirati, samo sam htio gledati njega kako trenira. Meni se dječačka želja ispunila. Ja sam doživio da mene takva legenda pozove da mu pomognem u pripremama. Dao sam svoj maksimum i smatram da sam pomogao. Odradili smo vrhunski kamp, a meni je puno značilo trenirati s takvim čovjekom. Nakon toga sam počeo jako puno napredovati i to je bila moja prekretnica ka putu prema gore.‘‘, prepričao je Spahović gostujući u podcastu ‘‘Davcast by Oslobođenje‘‘

Ovo je samo još jedna potvrda ‘‘Cro Copove‘‘ veličine. Gotovo svaki borac kojeg je Mirko zvao u svoju dvoranu biva počašćen i oduševljen pozivom od strane najvećeg hrvatskog MMA borca. Isti osjećaji preplavili su i Spahovića, a čak i deset godina kasnije, bosanskohercegovački borac s oduševljenjem prepričava kako je bio dio Mirkovog trening kampa.

Spahovićevu kompletnu priču o upoznavanju s ‘‘Cro Copom‘‘ možete pogledati OVDJE, a klikom na LINK možete poslušati cijelu epizodu podcasta u kojoj je Spahović bio gost.

Linker
30. travanj 2024 08:31