Regija

FNC nudi, vi birate: Traži se najbolji borac 2023. godine, u konkurenciji četiri prvaka i nekoliko superzvijezdi

Pehar pobjednika FNC-a

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Glasanje se odvija na Instagram profilu organizacije, a svoj izbor možete istaknuti u komentarima

Iza najbolje regionalne MMA promocije, FNC-a uspješna je 2023. godina. Održali su pet velikih priredbi (Ljubuški, Zagreb, Pula, Beograd i Sarajevo), formirali roster boraca, dobili nekoliko novih prvaka i sve što su do tog trenutka radili podignuli na još jednu višu razinu.

Podijelili su anketu na svom Instagram profilu gdje možete glasati za najboljeg borca proteklih 365 dana. Imate mogućnost birati sedam boraca, a oni su redom:

Ivan Vitasović, Nikola Joksović, Francisco Barrio, Matej Batinić, Rony Jason, Marko Bojković i Miran Fabjan.

Vitasović je nastupio jednom, na FNC-u 12 u Puli gdje je imao možda i najtežeg protivnika u povijesti organizacije, Michala Andryszaka kojeg je pobijedio nakon velikog preokreta i upisao još jednu obranu pojasa teške kategorije. Joksović je na istoj priredbi osvojio pojas velter kategorije protiv Marka Kisiča, a zatim ga i obranio na FNC-u 13 u Beogradu protiv Save Lazića.

Barrio je osvojio pojas lake kategorije na FNC-u 10 u Ljubuškom protiv Arlena Benksa, a kasnije upisao veliku pobjedu u dugoočekivanom revanšu protiv Vase Bakočevića na FNC-u 13. Batinić je slavio u zagrebačkoj Areni na FNC-u 11 protiv Alexandera Pysanka, a zatim osvojio inauguralni pojas poluteške kategorije na FNC-u 12 protiv Gadzhimurada Khebdeeva.

Jason dvaput je šokirao fanove, prvi put pobjedom nad Filipom Pejićem na FNC-u 11, a onda i preokretom protiv Tariela Abbasova na FNC-u 14 u Sarajevu. Bojković ima pobjede s FNC-a 11 (Mauro Paixao) i FNC-a 13 (Lucas Ananias), Za kraj, Fabjan ima pobjedu protiv Tome Spahovića na FNC-u 14.

Linker
23. travanj 2024 07:46