Regija

Tko je Delijin protivnik na startu nove PFL sezone? Saznajte sve što trebate znati o Matheusu Scheffelu

Matheus Scheffel

 Screenshot (youtube, Dwcs)
Ponajbolji hrvatski MMA borac veliki je favorit u meču protiv Matheusa Scheffela

U noći s četvrtka na petak, najbolji hrvatski MMA teškaš Ante Delija (19-5-0) ponovno će pokušati osvojiti PFL-ov turnir i nagradu od jedan milijun dolara. Treća je ovo sezona kojoj će nastupati naš Delija.

2019. godine odradio je samo jedan nastup, a pobjeda jednoglasnom odlukom protiv Carla Seumanutafe nije bila dovoljna za proći u playoff. Prošle godine Delija je uspio ući u playoff te je izborio i finale turnira. Bruno Capelozza porazio ga je u finalu jednoglasnom odlukom, ali Delija je imao uspješnu PFL sezonu.

Bruno Capelozza i ove je godine u turniru, kao i neka poznata imena poput Denisa Goltsova, Renana Ferreire, Klidsona Abreu itd. Deliju u prvom kolu čeka ipak nešto nepoznatije ime u ždrijebu.

Brazilac Matheus Scheffel (15-7-0) bit će Delijina prva prepreka na putu ka milijun američkih dolara. 29-godišnji Brazilac nadimka ''Buffa'' debitirat će pod okriljem PFL-a. Posljednji nastup odradio je krajem prošle godine u sklopu Face The Danger 26 priredbe. Nokautom u prvoj rundi slavio je protiv Josea Rodriga Guelkea (22-21-0). Meč prije toga, ''Buffa'' je odradio na Dana White's Contender Seriesu. Azamat Muzarkanov i Scheffel borili su se za ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom, ali Muzarkanov ga je izborio nokautom u prvoj rundi.

Zanimljivo je napomenuti kako se radilo o meču u poluteškoj kategoriji, a Scheffel će u PFL-u nastupati u teškoj kategoriji. Brazilac je visok 188 centimetara, a raspon ruku iznosi mu 191 cm. Naš Delija tu ima osjetnu prednost jer je visok 196 centimetara, a raspon ruku iznosi mu 201 centimetar.

Što se Scheffela tiče, 11 od svojih 15 pobjeda upisao je nokautom, a četiri puta pobijedio je na bodove. Kad su porazi u pitanju, pet puta je nokautiran, a po jednom je gubio na bodove i ''submissionom''. Nešto poznatiji borci kao Klidson Abreu i John Allan, pobjeđivali su Scheffela. ''Buffa'' trenutno nema naročito zvučnih pobjeda iza sebe i eventualno slavlje protiv Delije, bilo bi mu najveće u dosadašnjoj karijeri.

Unatoč niti jednoj pobjedi ''submissionom'', bitno je napomenuti kako je ''Buffa'' crni BJJ pojas, a muay Thai također je njegova baza.

CM System dvorana je u kojoj Scheffel trenira. Radi se o timu stacioniranom u brazilskoj Curitibi, a neka od poznatijih imena te dvorane su Elizeu Zaleski dos Santos i Bethe Correia.

Delija u ovaj meč ulazi kao velik favorit. 1.20 je u prosjeku koeficijent na njegovu pobjedu prema mišljenju kladionica, dok se koeficijent na pobjedu Scheffela kreće od 4.00 do 6.00. Ante ima dobru priliku otvoriti turnir pobjedom, po mogućnosti prekidom kako bi osvojio što više mogućih bodova. Međutim, niti jednog protivnika ne smije se podcijeniti, ali vjerujemo da iskusni borac poput Delije to zna puno bolje od nas.

Event počinje u noći s četvrtka na petak, točno u ponoć. Delijin meč šesti je po redu i možemo ga očekivati oko 02:30h.

Matheus Scheffel nema previše mečeva pod okriljem najjačih svjetskih promocija i nema naročito kvalitetnog materijala za pogledati kad su njegovi mečevi u pitanju. Kako je izgledao na Contender Seriesu u porazu od Muzarkanova, pogledajte u videu koji se nalazi pri dnu teksta.

Linker
05. svibanj 2024 22:18