Ostalo

Delijin protivnik slučajno je završio u teškoj kategoriji: ‘Autsajder sam, ali nokautirat ću ovog tipa‘

Matheus Scheffel

 Screenshot (youtube, Pfl)
Matheus Scheffel cijelu dosadašnju karijeru proveo je u poluteškoj kategoriji

Večeras od ponoći započinje PFL 2 priredba, drugi PFL-ov ovosezonski event. Teškaši i borci perolake kategorije čine današnji program, a u petoj borbi večeri, nastupit će naš Ante Delija.

Njegov protivnik bit će Brazilac Matheus Scheffel. O 29-godišnjem Brazilcu više smo pisali jučer, a sve što treba znati o njemu, možete saznati klikom na LINK.

Među svim tim informacijama, navedeno je kako je Scheffel nastupao i na Contender Seriesu, no borio se u poluteškoj kategoriji. Poluteška kategorija zapravo je kategorija u kojoj Scheffel konstantno nastupa i stoga se nameće pitanje kako je završio u PFL-ovom turniru teškaša.

Borac nadimka ''Buffa' u razgovoru za MMA Fighting otkrio je više nego zanimljiv detalj. Naime, radilo se o nesporazumu na relaciji njegovog menadžerskog tima i PFL-ovih predstavnika.

''Ideja mog menadžera bila je da me ubace u turnir poluteškaša, ali došlo je do nekakve konfuzije u razgovoru između svih predstavnika te su nam ponudili mjesto u teškoj kategoriji. Uzeo sam ga bez razmišljanja. Osjećam se jako brzo u teškoj kategoriji. Mislim da mi je to glavna prednost u ovoj kategoriji. Osjećam se daleko bolje sada nego što sam se osjećao uoči Contender Seriesa, zato što smo već unutra. Nalazim se unutar turnira čija je glavna nagrada milijun dolara. Ovo je najveći Grand Prix u MMA-u i ekstremno sam sretan.''

Zanimljivo je da se Scheffel na vaganju pojavio nešto teži od Delije (2 kilograma razlike), iako se radi o borcu koji je cijelu karijeru nastupao kao poluteškaš. Osim što je Scheffel teži, u današnji meč ulazi i kao veliki autsajder. Koeficijenti na pobjedu našeg borca iznose oko 1.20 i Scheffel bi pobjedom napravio veliko iznenađenje. Brazilca to ne uznemirava previše te ističe kako je odavno predosjećao da ga čeka meč protiv Delije.

''Prošle godine nisam još niti bio u pregovorima s PFL-om, a gledao sam borbu njega (Delije) i Cappelozze te sam se već tada zamišljao kako se borim protiv njega (Delije). Onog trenutka kad sam potpisao za PFL, znao sam da će on biti moj protivnik u debiju. Čvrst je borac, ali radi se o stilski dobrom protivniku za mene. Pobjedom protiv njega, pokazat ću zašto sam ovdje. Autsajder sam jer sam prešao u višu kategoriju, ali volim se boriti u toj ulozi. Mislim da ću nokautirati ovog tipa. On voli otvorene razmjene, ali nema dobar tajming na nogama. Ako se upusti u razmjenu protiv mene, a ja ga pogodim, on ide dolje. Jako je čvrst i ima veliko srce, ali prima previše udaraca.'', dodao je samouvjereni Scheffel kojeg čeka nominalno najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

Prijenos meča između Delije i Scheffela možete pogledati od 02:00h na Arena Sport 2 kanalu.

Linker
26. travanj 2024 02:32