Regija

Patrik Čelić otkrio nakon pobjede: ‘Ovo je bila uvertira za povratak, uskoro me ponovno gledate u kavezu‘

Patrik Čelić

 Tonko Horvat
‘The Wolf‘ je sinoć na priredbi Golden Fight 4 upisao svoju drugu profesionalnu boksačku pobjedu, a sada se vraća u MMA

Patrik Čelić borac iz Zagreba koji je početak svoje profesionalne karijere gradio kroz MMA u FNC organizaciji, s vremenom se okušao i u boksu te boksu bez rukavica. Njegov treći boksački meč gledali smo sinoć na Golden Fight 4 priredbi, a u toj organizaciji "The Wolf" sada ima savršen omjer od 3-0.

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih boraca, 24-godišnji Čelić, trebao je svoj treći boksački meč odraditi protiv sedam godina starijeg borca iz Srbije Bojana Veljkovića. Iako Veljkoviću omjer pobjeda i poraza ne ide u prilog ovaj je borac u svojoj desetogodišnjoj karijeri u ring ušao čak 25 puta. Nakon otkazivanja borbe, zamijenio ga je njegov sunarodnjak Radovan Nedović, koji je također par klasa lošiji borac, ali s puno više iskustva u ringu od Čelića.

image

Radovan Nedović i Patrik Čelić

Tonko Horvat

Prve dvije runde izgledale su jednako, ne dovoljno dobra obrana Nedovića i konstantni napad "The Wolfa". Pasivnost borca iz Srbije bila je presudna u trećoj rundi kada je zbog rutinskog tehničkog nokauta sudac ruku podigao Čeliću. Nakon borbe razgovarali smo s pobjednikom te je s nama podijelio prve dojmove.

"Očekivao sam da ću imati malo bolju izvedbu, ali spremao sam se za drugog protivnika pa nam je taktika u zadnji tren pala u vodu. Unatoč svemu, meč sam pobijedio", rekao nam je Čelić nakon pobjede.

image

Radovan Nedović i Patrik Čelić

Tonko Horvat

Mladi borac je boksački debi uspješno odradio u listopadu 2022. godine, a samo mjesec dana kasnije ušao je u ring ponovno, no iz Poljske se vratio bez pobjede i tako upisao svoj prvi poraz.

"Malo me ponese kada osjetim krv, zato sam pred kraj nasrnuo na protivnika, trebam malo poraditi na kontroliranju emocija u ringu. Sve ću bolje znati kada pogledam borbu, ali za sada mislim da je bilo solidno", dodao je Čelić.

image

Patrik Čelić i Radovan Nedović

Tonko Horvat

Posljednji nastup u organizaciji odradio je prošle godine kada je na Golden Fightu 3 nokautom u prvoj rundi pobijedio Ivana Krajinovića i tako postao prvak u boksu bez rukavica, a sada se kako je rekao samo na kratko vratio u običan boks.

"Definitivno mi je draži MMA, ovo sam odradio samo kao uvertiru za povratak u oktogon pošto sam bio ozlijeđen. Sljedeći put kada ću se boriti možete očekivati da ću vam pokazati svu raskoš MMA-a", poručio je Čelić.

Prvi profesionalni MMA nastup odradio je 2019. godine, a bio je i sudionik prve sezone Armagedon turnira u lakoj kategoriji. Uspješno se predstavio u Srbiji nastupom na BRAVE-u na kojem je tehničkim nokautom svladao Aleksandra Terzića (9-3) i tada došao do šeste i zadnje pobjede u MMA-u.

"Trebao bih se u kavez vratiti u devetom mjesecu ove godine, ali ništa još nije službeno potvrđeno", otkrio nam je Čelić.

image

Patrik Čelić

Tonko Horvat

Zadnji put je u toj disciplini odradio meč krajem prošle godine kada je u jakoj francuskoj ARES organizaciji upisao poraz protiv Moldavca Mihaia Lavraniuca (3-1) pa mu je tako MMA "score" trenutno 6-2.

Linker
07. travanj 2024 19:41