Regija

Odlična vijest pristigla od Dražena Forgača! Vraća se jedan od najuzbudljivijih FNC-ovih velteraša?

Đorđe Bukvić

 Instagram (Đorđe Bukvić)
Čelni čovjek FNC-a odgovarao je na pitanja svojih pratitelja

Velik gubitak za FNC bila je odluka Đorđa Bukvića i Matije Bosančića o povlačenju s regionalne MMA scene. U dogovoru s trenerom Petrom Tunguzom, dva talentirana borca Unity Fight Teama odlučila su uzeti pauzu, a nije bilo poznato planiraju li se uopće vraćati u kavez.

Dok je situacija s Matijom Bosančićem i dalje nepoznanica, Dražen Forgač otkrio je kako bismo uskoro mogli svjedočiti povratku Bukvića. Čelni čovjek FNC organizacije odgovarao je na pitanja putem svog Instagram profila, a jedan od pratitelja bio je zainteresiran za povratak Bukvića. Na pitanje ‘‘očekuje li se skori povratak Đorđa Bukvića‘‘, Forgač je velikim slovima odgovorio: ‘‘DA‘‘.

image

Instagram story Dražena Forgača

Instagram (dražen Forgač)

Odlična je to vijest, jer Đorđe Bukvić etablirao se kao jedan od najboljih, ali i jedan od najuzbudljivijih velteraša na FNC-ovom rosteru. Posljednji nastup odradio je krajem prošle godine na FNC 9 eventu, a spektakularnim nokautom porazio je tada favoriziranog Jakoba Kosića.

Nikola Joksović trenutni je prvak FNC-ove velter kategorije, a Bukvić i Joksović dobri su prijatelji i povremeni trening partneri. Njih dvojica međusobno se ne bi borili unutar kaveza, ali mnoštvo je odličnih mečeva koji se nude u velter kategoriji i Bukvić sigurno ne bi ostao bez adekvatnih protivnika.

Ukoliko se Bukvić uistinu odluči vratiti, bit će zanimljivo vidjeti pod čijom trenerskom palicom. Naime, njegov glavni trener Petar Tunguz jučer je objavio kako će Unity Fight Team stavljati fokus na kickboks, barem kad je u pitanju natjecateljski dio priprema. Što se tiče MMA-a, fokus će biti isključivo na amaterskom segmentu, a Đorđe Bukvić ipak je profesionalni borac.

Možda je na pomolu odlazak u Car Dušan Silni pod okrilje Nemanje Miloševića, ali zasad možemo samo nagađati i poručiti kako se veselimo povratku Bukvića u kavez.

Od ostalih pitanja na koje je Forgač odgovarao, izdvojit ćemo pitanje o Ivanu Vitasoviću. Mnoge vjerojatno zbunjuje informacija da je Ivan Vitasović istovremeno dio KSW-a i FNC-a, a u prvom mjesecu čeka ga obračun protiv Arkadiusza Wrzoseka. Neki od fanova zabrinuti su oko Vitasovićeve budućnosti u FNC-u, ali Forgač je po tko zna koji put pojasnio.

‘‘Naravno da će se Vitasović i dalje boriti u FNC-u, on je naš prvak. Ugovor s KSW-om ima već dulje vrijeme, ali nije nastupio zbog ozljede i borbe u Puli.‘‘, objasnio je Dražen Forgač.

image

Instagram story Dražena Forgača

Instagram (dražen Forgač)

FNC-ov roster izgleda sve bolje i sve šire, a nadamo se dodatnom obogaćivanju rostera i uvođenju rang ljestvica.

Linker
27. travanj 2024 15:33