Regija

Bojković o agoniji koju je prošao uoči FNC 13 priredbe: ‘Svakodnevno strahovanje, radio sam na Božji kredit!‘

Marko Bojković

 Screenshot/Instagram (Marko Bojković)
Srpski borac otkrio je s kakvim se otegotnim okolnostima suočio prije najvažnijeg ispita u svojoj dosadašnjoj karijeri

Marko Bojković u subotu je, u oktogonu beogradskog Pionira, isporučio novu dominantnu izvedbu i završio iskusnijeg Brazilca Lucasa Ananiasa za svega dvije i pol minute. Upisao je "The Skull Crasher" tako petu pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri, zadržao savršen omjer i nanovo potvrdio kako se radi o borcu pred kojim je izuzetno blistava sportska budućnost. Iako je najveći ispit u svojoj dosadašnjoj karijeri položio nevjerojatnom lakoćom, apsolutno kontrolirajući situaciju u kavezu od samog početka, 22-godišnjakova uvertira za meč, u zdravstvenom pogledu, bila je vrlo nepovoljna, neizvjesna i teška.

Bojković je, naime, u ponedjeljak progovorio o otegotnim okolnostima koje su ga pratile tijekom priprema za nastup na FNC 13 priredbi, a njegovu Instagram objavu prenosimo u cijelosti.

"Netko je rekao da je Rim vječni grad, međutim, za mene je to moj Beograd. Dolazim iz male sredine, ali nije važno odakle dolazimo nego kuda smo se uputili, a moj put je u subotu bio moj Beograd. Ovom gradu i ljudima u njemu, ali i ljudima koji su moja podrška iz cijele regije i šire, dao sam u subotu sve što sam imao, a vjerujte mi, mnoge sam stvari radio na Božji kredit i kredit sreće. Vješto smo krili mnoge stvari, ali smo znali da možemo izvući, jer tamo gdje je najteže prolaze samo najluđi i najjači, a pamet nekada mora biti u trećem planu, mada je u situacijama ludila gram pameti beskrajno vrijedan. Taj dio pameti pripada mom timu i ljudima koji su bili uz mene svake sekunde pakla i na svakom rubu ponora i zahvaljujući njima sam ovaj meč odradio potpuno zdrav iako su pripreme bile najgore moguće!

Naime, početkom rujna su mi ponovno pukli ligamenti, a prognoze su se kretale od sumornih do najcrnijih, te je predlagana nova operacije. Međutim, onda je Bog vjerojatno prepoznao naše ludilo i umiješao prste. Jedan prijatelj, jedna klinika, jedan doktor i priča se sasvim okreće... Naš ‘Mirče‘, klinika S-Tetik iz Banja Luke i doktor Jakovljević matičnim ćelijama i nizom terapija u osam tjedana rješavaju moj problem i ja ulazim u kavez jači nego ikada. Pripreme su bile svakodnevno prilagođavanje i strahovanje, vjerojatno najgore pripreme koje sam ikada odradio i najgori Marko kojeg smo mogli vidjeti na treninzima, a da naglasim, ja znam biti jako loš na treninzima, jer mene motivira scena, publika i ludilo kojeg na treninzima jednostavno nema.

Protivnik vrlo vrlo opasan, ali mi smo po tko zna koji put učinili da ne djeluje tako i posebno želim istaknuti da je bio jedan od više desetina koji je uopće prihvatio meč sa mnom, a vjerujete mi, mi ne biramo nikog i ništa, samo idemo pametno i polako. Sve ovo ne bi bilo moguće bez ovih ljudi koji sada čine moj tom, moju veliku obitelj i za nas granice ne postoje! Hvala vam beskrajno što trpite moje najgore i što sa mnom uživate kada je najljepše, vama dugujem sve".

Linker
27. travanj 2024 04:47