Regija

Luka Giorgadze za Fight Site: ‘Krajnji cilj je osvojiti UFC-ov pojas, a Hrvatska je prelijepa država‘

Luka Giorgadze

 Luka Giorgadze (instagram)
Talentirani gruzijski borac pružio je sjajan nastup na proteklom FNC 8 eventu

Nije tajna da fanovi FNC-a preferiraju gledati regionalne borce i nisu pretjerano otvoreni ka mečevima stranih boraca. Nisu ipak fanovi niti u potpunosti zatvoreni, pa ih tako borci poput Leandra Gomesa i Luke Chikadzea mogu brzo kupiti srčanim i kvalitetnim nastupima.

Gruzijac Chikadze pod okriljem FNC-a debitirao je u trećem mjesecu ove godine. Luka je uskočio na ‘‘short notice‘‘ u meč protiv Marka Bojkovića. Giorgadze je u tom trenutku bio neporažen, a iza sebe imao je četiri pobjede. Marko Bojković tada se ipak pokazao prevelikim zalogajem, a laka kategorija nije niti prirodna kategorija za Giorgadzea koji inače nastupa u perolakoj kategoriji.

‘‘Marko je dobar borac, ali to nije moja težinska kategorija i uskočio sam u taj meč na ‘short notice.‘‘‘, rekao je Giorgadze u razgovoru za Fight Site, a dodao je kako nije siguran hoće li ikad biti revanša.

Jasno da je nesiguran, jer Bojković ipak nastupa u višoj kategoriji, a nije isključen da srpski borac u budućnosti pređe i u velter kategoriju. No, vratimo se na Giorgadzea.

22-godišnji borac iz Memete MMA Gyma nastupio je i proteklog vikenda na FNC 8 eventu. Giorgadze je ovaj put imao više vremena za pripremu, prošao je kroz trening kamp i došao je do pobjede u prvoj rundi. Denislav Hadzhiev napravio mu je određene probleme u parteru početkom borbe, ali Giorgadze je obranio pokušaje ‘‘submissiona‘‘, ubrzo je došao do gornje pozicije, a nakon dvije i pol minute, sudac je morao prekinuti meč. Giorgadze je serijom udaraca laktom prisilio suca na prekid i došao je do pobjede tehničkim nokautom.

Giorgadze je borac koji preferira stojku i udaračke tehnike. S obzirom da je sada već dvaput nastupio pod okriljem FNC-a, a i dalje je nepoznanica, upitali smo ga kako, odnosno kada je započeo s MMA-om i koji su njegovi krajnji ciljevi u ovom sportu.

‘‘MMA sam počeo trenirati prije otprilike dvije godine. Prije toga, oko pet godina trenirao sam kickboks. Preferiram borbu u stojci, ali radim i na svojim vještinama u parteru. To ste mogli vidjeti u mom posljednjem nastupu. Želja mi je doći u UFC i postati prvakom. To je moj krajnji cilj.‘‘, objasnio je Gruzijac.

Giorgadze je otkrio kako je ugovor s FNC-om potpisao na četiri borbe (potpisao ga je nakon meča s Bojkovićem) i da ga zasad planira ispoštovati. Inače, Giorgadze je veliki fan braće Diaz što se može zaključiti pogledom na njegov Instagram profil. Otkrio nam je kako voli oba Diaza, ali Nick mu je ipak draži i na njega se ugleda.

Za kraj ovog razgovora, Giorgadzea smo upitali što može reći o Hrvatskoj u kojoj se dvaput dosad borio (Zabok i Zagreb). Giorgadze je imao samo riječi hvale.

‘‘Hrvatska je prelijepa država, a pogotovo ljudi u Hrvatskoj. Sviđa mi se njihova podrška i želim se zahvaliti svima koji me podržavaju. Hvala vam ljudi!‘‘

Hvala i Luki Giorgadzeu na razgovoru, kao i na jako zanimljivim nastupima koje je dosad prezentirao u FNC-ovom kavezu. Marko Bojković ga je porazio, ali Giorgadze je još tada kupio fanove nevjerojatnom srčanošću i borilačkim duhom koji je prezentirao. Nije sramota izgubiti od talenta kakav je Bojković, a Giorgadze se definitivno nema čega sramiti nakon što je pružio takav nastup.

Protiv Hadzhieva je zbilja pokazao određeni napredak. Nakon FNC 8 eventa slušali smo prozivke na relaciji Demahmet Sinani/Leandro Gomes - Denis Jurakić. Radi se o potencijalno jako zanimljivim mečevima, ali ne smije se zaboraviti na Luku Giorgadzea koji bez ikakve sumnje puca na vrh FNC-ove perolake kategorije. Gruzijac nije htio nikog konkretno prozvati, jer kao i njegov uzor Nick Diaz, Giorgadze je spreman za bilo koga.

Linker
09. svibanj 2024 20:19