Regija

Kakav povratak! Marko Martinjak nakon 5 godina pauze nokautirao protivnika i postao BKB prvak

Marko Martinjak

 Screenshot (instagram, Twitter, Bkb™ Official, Bkb_official1)
Veliki uspjeh za hrvatsku borilačku scenu

Pet godina nakon što je držao pojas svjetskoga prvaka u boksu golim šakama, koji mu nitko nije uspio preoteti već mu je oduzet radi neaktivnosti, sinoć je uspio vratiti u svoje vlasništvo. Marko Martinjak vratio se u stilu, te nokautirao Chada Kellyja, inače bivšeg profesionalnog boksača s preko 20 mečeva već u trećoj rundi.

Kako je donedavni prvak Holmes raskinuo ugovor s organizacijom, tako je titula ostala upražnjena, a veliku priliku da boksa za upražnjeni naslov objeručke je prihvatio i iskoristio naš Marko.

Meč je bio zakazan na sedam rundi, a Marko je svoj stil nametnuo od samoga početka. Kao što je i najavio, došao je boksati, a ne se potući, što je na kraju i presudilo. Vidjelo se da Chad Kelly ipak nije na toj razini što se boksačke tehnike tiče, te se Marko od samoga početka pokazao kao bolji borac.

Dobre kretnje, precizni udarci i iskustvo pokazali su se kao ključan faktor za pobjedu. Kelly je na podu završio dva puta prije nokauta, a treći put više se nije dizao.

‘Ring rust‘ za Marka je očito stran pojam, jer pet godina neaktivnosti nisu imale nikakvog utjecaja na njegov performans. Ono o čemu je Marko prije govorio je to da bi htio napasti i pojas u kategoriji iznad. Ako mu je to sljedeći cilj i ako organizacija to dozvoli, Marko bi mogao dobiti priliku da postane dvostruki prvak što bi bio povijesni uspjeh.

Na istoj priredbi borio se i njegov timski kolega Luka Zebec koji je borbu prihvatio samo tjedan dana ranije, te se nažalost nije stigao adekvatno pripremiti. Iako je pružio dobar meč i imao svoje trenutke, Luka je poražen u prvoj rundi udarcem u jetru.

Linker
19. travanj 2024 11:09