Regija

Spektakl u boksu bez rukavica! Martinjak uskoro boksa za prvog izazivača BYB Extreme organizacije!

Marko Martinjak

 Screenshot (youtube, Official Bkb)
Vrhunska promocija za boks golim šakama

Mjesec i pol dana ostalo je do novog nastupa našeg najboljeg borca u boksu golim šakama, a trenutno je u fazi ozbiljnih priprema. Od osvajanja titule prošle godine puno toga se promijenilo, kao primjerice trener i dvorana u kojoj se priprema. Ovoga puta neće braniti titulu BKB organizacije, već će dobiti priliku postati prvim izazivačem njihove sestrinske organizacije, BYB Extreme. Za intervju smo pitali i njegovog novog trenera Ivicu Ivića, vlasnika kluba Armus čija je lokacija na tržnici Špansko.

Podsjetimo se, Marko se vratio nakon petogodišnje pauze i nastavio točno tamo gdje je i stao. Dobio je odmah priliku vratiti pojas u svoje ruke, što je i napravio. Čitav intervju s Markom i Ivicom pročitajte u nastavku članka.

image

Marko Martinjak, Ivica Ivić

Igor Jurković

Nakon nedavnog osvajanja svjetske titule u boksu golim šakama za BKB organizaciju dobio si priliku boksati i za njihovu sestrinsku organizaciju. Možeš li s nama podijeliti kojeg datuma nastupaš, gdje će se održati event i tko će ti biti protivnik?

"Prije svega pozdrav svim čitateljima Fight Sitea. Boksamo 11.03 u Dubaiju, u sestrinskoj organizaciji od BKB-a, a to je BYB Extreme. Tamo su malo drugačija pravila, a ring nije klasičan već je u obliku trokuta. Ta organizacija je isto počela kao i BKB u dvorištima, ali evo najpoznatiji njihovi borci su Dada 5000 i Kimbo Slice, tako da je to jedna velika prilika da se probijemo na američko tržište. Boksamo za prvog izazivača u njihovoj super srednjoj kategoriji, što bi mi u slučaju pobjede zagarantiralo napad na titulu u 9. mjesecu. Protivnik je Jerome Hatch čiji omjer je 2-0, on je inače MMA borac solidnog skora, ali nikakva enigma koja se neće moći riješiti. Čak smatram da je Chad Kelly puno bolji boksač nego što je Hatch."

Nedavno si raskinuo suradnju s Markom Dešom, koji je bio uzrok tome?

"Prije svega, Marko je dobar dečko, ali eto zbog nekih naših osobnih razloga sam smatrao da bi mi bilo bolje da se maknem od njega. Smatram da je to bilo bolje za moju daljnju karijeru. Marko je također bio zaslužan za moju posljednju pobjedu, ali u daljnjoj budućnosti ja sam se zbog sebe i svojih nekih drugih stvari morao maknuti od njega."

S kime trenutno surađuješ, tko te priprema i kako teku pripreme za nadolazeći meč?

"Napravio sam suradnju s Ivicom Ivićem iz kickboxing i boxing kluba Armus. To je jedna dvorana u španskom u kojoj se spremamo. Ivica i ja se znamo već nekakvih 18 godina još od mojih početaka u boksačkom klubu Leonardo, gdje je on dolazio na sparinge s Mariom Preskarom. Surađivali smo jedan period moje kickboxing karijere od 2009-2012. godine. Tada smo se nešto bili posvađali i svatko je otišao svojim putem. On je tada bio mlad trener, a ja dečko pun sebe, ali evo sad smo uspostavili jedan odličan odnos jer sam ja dolazio kod njega na sparinge. Na kraju krajeva, ustupio mi je i dvoranu za posljednja dva tjedna priprema protiv Kellyja. Ivica je vrhunski trener i profesionalac, a ja sam čovjek koji ne voli kasniti i uvijek dođem ranije na treninge, a tako i on. Sad se spremamo i napravili smo već nekakvu bazu, on kaže da sam ja već sad spreman za meč pa mogu misliti kakav ću biti tek onda za jedno mjesec i pol dana intenzivnih priprema."

Htjeli smo i od Ivice Ivića osobno čuti kako ocjenjuje suradnju sa svjetskim prvakom te malo zaviriti u cijeli trenažni proces.

Kako komentirate suradnju s Martinjakom i kako izgleda cijeli trenažni proces?

"Pozdrav svima. Marko je jedan veliki profesionalac koji dolazi na vrijeme na treninge, a ja samo s takvima i mogu raditi. Profesionalizam i disciplina dovode svakog čovjeka, kako sportaša tako i poslovnog čovjeka do samoga vrha. Pitanje je samo vremena kada će uspjeti ako nastavi ovako. Što se tiče naših treninga puno radimo na tehnici, proučavamo Amerikančev stil borbe i izrađujemo taktiku kako najbolje, najbrže i s najmanjom ozljedom doći do pobjede. To je jedan trnoviti put i puno nas posla čeka. Puno radimo na sparinzima, tu su i neki dečki iz našeg kluba, a dolazi nam i puno dečkiju izvana, od MMA boraca do boksača i kickboksača. Neka se što više ljudi izmjenjuje na sparinzima da se što bolja baza napravi. Trenutno ulazimo u srednju spremnost, sada radimo i na snazi, što Marko prije nije ubacivao u svoj trenažni proces. Želimo da bude jak i da bude spreman, a onda ćemo sve više i više brusiti tehniku u radu s fokuserima i imati što više sparinga. Radimo puno na kombinacijama udaraca i kretnjama što su nam zapravo i najbitnije stavke ovdje."

Hoćete li mu dovesti i sparing partnere iz inozemstva?

"Dovest ćemo i jednog borca izvana na sparinge i njegovog trenera sredinom drugog mjeseca. Ja ću im osobno financirati prehranu i smještaj, bit će ugošćeni kao da su dio familije. Bit će tu nekoliko dana da mogu s nama sparirati i trenirati, ali naravno i da se zabavimo i pokažemo im malo našu Hrvatsku."

Vi se onda brinete i za njegovu suplementaciju?

"Što se tiče nekih drugih stvari, kao što je suplementacija, Marku sam omogućio svu suplementaciju i svu opremu. Sve dok je pod mojim okom i sa mnom u suradnji imat će sve što mu treba, od proteina, vitamina, sparing partnera i svega ostalog što mu je potrebno."

Pretpostavili smo da je Marko dobio bolje uvjete što se financijskog dijela tiče nakon osvajanja titule, a čini se da zaista i je tako.

Nakon osvajanja titule dobio si bolje uvjete i bolji ugovor što znači da su i financije bolje. Možeš li reći nešto više o tome?

"Nakon što sam osvojio titulu sam potpisao ugovor u trajanju od tri godine. Financije su mi se dosta poboljšale i sa svakom novom pobjedom meni cijena raste. Ja sada mogu normalno živjeti od toga. "

Profesionalizam i disciplina glavni su čimbenik za bilo kakav uspijeh, ali uz atraktivan boks i dozu karizme kakvu Marko posjeduje ne sumnjamo da će mu se trud uskoro višestruko isplatiti.

Linker
03. travanj 2024 23:54