Regija

Darko Stošić oglasio se nakon poraza: ‘Propustio sam priliku, ali izborit ću još jednu‘

Darko Stošić

 Foto Olimpik/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nije srpski teškaš uspio osvojiti KSW-ov pojas, no ne planira odustati od tog nauma

Jako dobru proteklu godinu imao je Darko Stošić. Srpski borac prešao je u poljski KSW nakon neuspješne epizode u UFC-u i ekspresno je upisao tri pobjede. Stošiću je trebalo samo šest mjeseci za tri slavlja, a dvaput je slavio nokautom.

Sve to, ekspresno je prometnulo Stošića u prvog izazivača unutar KSW-ove teške kategorije. Nadao se srpski borac osvojiti pojas koji je u vlasništvu Phila De Friesa, no engleski borac pokazao se nepremostivom preprekom, barem zasad.

35-godišnji De Fries na vaganju je bio 15 kilograma teži od Stošića, a nije isključeno da je ta razlika bila još veća na dan borbe. Odlično je Phil koristio svoje prednosti i hrvanjem je totalno izmorio Stošića. Srpski borac na koncu je tapkao 80 sekundi prije kraja borbe.

Darko je objasnio kako se inače ne predaje, no uhvatila ga je nekakva panika i teško je disao. De Fries mu je bio na leđima, zadavao je udarce i jednostavno nije bilo izlaza za Stošića. Radi se o smislenoj odluci u tom trenutku i sam De Fries pohvalio je Stošića nazvavši ga najčvršćim borcem s kojim se borio u svojoj bogatoj karijeri.

Jasno da je Darko razočaran jer nije postao prvakom jedne od najjačih europskih MMA promocija, a putem Facebooka se obratio svim svojim fanovima.

''Što se tiče borbe, žao mi je što je propuštena ovakva prilika do koje se teško došlo. Ali dobro, izborit ćemo se za još jednu nije još gotovo.Veliko iskustvo bio je meč na 5 rundi. Phil je odradio ono što najbolje radi, a ja sam prihvatio njegovu igru i zbog toga izgubio borbu. Daleko sam bio od svog najboljeg izdanja, ali u ovom trenutku dao sam svoj maksimum i u kavezu sam ostavio sve što sam imao. Hvala svima koji su bili u Areni i navijali. Također hvala i svima koji nisu bili, ali su pružili podršku s cijelog Balkana! Čestitam Philu na pobjedi i nadam se da ćemo opet dijeliti kavez. Bog zida i kad ruši' '', napisao je Stošić u objavi na svojoj Facebook stranici.

Stošić je dokazao kako se može rušiti ostale izazivače u KSW-ovoj teškoj kategoriji i nema razloga da ponovno ne izbori priliku za napasti pojas. Ukoliko Stošić uspije u svom naumu, bit će bogatiji za iskustvo borbe protiv De Friesa i sigurno će se pojaviti puno pripremljeniji u eventualnom revanšu.

Linker
27. travanj 2024 19:40