Regija

Darko Stošić shvatio kako je život puno više od samih borbi: ‘Treba znati i uživati, a ne stalno biti pod stresom.‘

Darko Stošić

 Screenshot(youtube, Ksw)
Poznati srpski borac u jednom sasvim drugačijem svijetlu

U današnjem intervjuu za Podcast Inkubator mogli smo vidjeti jednog sasvim drugačijeg Darka Stošića koji je djelovao puno zrelije što se pogleda na život tiče. Do sada se činilo kako su mu na pameti bili samo treninzi, dokazivanja, sparinzi i borbe, a sada izgleda kako je shvatio da postoje i druge stvari za koje vrijedi živjeti, te da nije sve samo u borbama.

"S godinama mi je došlo neko novo razmišljanje i sazrijevanje iz kojeg sam shvatio da nije sve samo u tom stresu da moram uspjeti pod svaku cijenu i da mi se cijeli život vrti oko 2 treninga dnevno. Taj stres da moram da pobijedim i da uspijem... Ništa se u životu ne mora. Naravno da težim ka tome da idem prema tome, da mi je to neki cilj i da je to moj posao, ali postoje još milijun drugih stvari pored toga."

Darko smatra kako ipak u životu treba znati i uživati, opustiti se, a ne konstantno biti pod stresom.

"Trebaš dati priliku životu, malo da se opustiš, da uživaš, da nisi konstantno u nekom grču i stresu: što će netko da kaže, kada će biti borba, što ako izgubim? Život ide dalje, ne vrti se sve oko jedne borbe niti oko bilo čega drugog."

Smatra kako bi ipak trebao postojati neki balans između profesionalnog i privatnog života.

"Treba se malo opustiti, tako da sam odlučio da treniram i uživam u tome, a s druge strane da se opustim i ne razmišljam o milijun drugih stvari. Uvijek ima stresa ali sada ne razmišljam o tome 24 sata dnevno i da sam uvijek neraspoložen jer to nikuda ne vodi." - zaključio je Darko.

Ovo je zdravo razmišljanje koje mu samo može unaprijediti kvalitetu života, jer ako ono što voliš postane previše mučno onda u tome ne možeš niti uspjeti.

Linker
16. travanj 2024 14:59