Regija

Daniela Bažanta za 11 dana čeka okršaj u borilištu najveće češke MMA promocije

Daniel Bažant

 Boris Kovačev/CROPIX
Nakon uspješnog završetka prošle godine, MMA borac iz Pule nada se jednako započeti ovu

Fanovi Daniela Bažanta, koje je ovaj borac iz Pule sigurno stekao svojim beskompromisnim nastupima u FNC borilištu, ali i u njegovoj za sada jedinoj borbi u KSW-u, neće morati dugo čekati njegovu iduću borbu. Ona dolazi već 26. veljače u praškoj O2 Areni, gdje će se održati Oktagon MMA 31 priredba.

Oktagon je najveća češka MMA promocija, u kojoj su već nastupali neki hrvatski borci, a Bažant će biti idući koji će tamo pokušati dodatno izgraditi svoje ime na europskoj MMA sceni. On će nastupiti u prvoj borbi programa, a protivnik će mu biti domaći borac Michal Nepraš.

Nepraš je 28-godišnjak koji je u dosadašnjoj karijeri upisao pet pobjeda i četiri poraza, a u Oktagonovom borilištu nastupio je jednom, no bez uspjeha. Isto tako, ne možemo kod njega pronaći neku impresivnu pobjedu, budući da je kombinirani omjer boraca koje je savladao siromašnih 10-24. To naravno ne znači da Bažant ne treba biti oprezan i maksimalno se dobro posvetiti svom protivniku, posebno zbog toga što pobjeda može donijeti dobar ugovor s tom promocijom, ali i nekom drugom na "Starom kontinentu".

Bažant je inače imao turbulentnu 2021. godinu. Otvorio ju je porazom od Roberta Ruchale na KSW-u, a onda i od Nine Škrijelja u finalu prve sezone FNC Armagedona. Bila je to borba u kojoj je zapravo diskvalificiran radi ilegalnog udarca. Sa Škrijeljem se nakon toga prepucavao, ali do dogovora revanša, odnosno njihove treće borbe (Bažant je već slavio u četvrtfinalu ispod turnira) za sada nije došlo.

Godinu je zatvorio pobjedom protiv Giovannija Rivettija, u prosincu na FNC 4 priredbi održanoj u Osijeku. Talijana je savladao prekidom pola minute prije kraja prve runde.

Oktagon 31 predvodit će jedno poznato ime. Radi se o Patriku Kinclu, borcu protiv kojeg je Roberto Soldić odradio svoju trenutno posljednju obranu KSW titule velter kategorije. Na programu se nalazi i još jedan član zagrebačkog ATT-ja, to je Vlasto Čepo.

Ono što je svakako sjajno je podatak da će se Bažant boriti na dijelu programa koji će biti prenošen besplatno putem YouTubea. Ostatak borbi s programa moći će se pratiti putem PPV servisa.

Linker
11. svibanj 2024 10:03