Regija

Marko Bojković dogovorio meč protiv Rusa s kojim se već međusobno prozivao

Marko Bojkovic

 Damir Krajac/CROPIX
Saznali smo i drugo FNC-ovo uparivanje za priredbu koja će se održati u Zaboku

Trenutno možda i najpotentniji MMA borac u regiji odradit će idućeg mjeseca svoj treći profesionalni nastup u FNC-ovom borilištu. Naravno, riječ je o Marku Bojkoviću, osvajaču turnira lake kategorije prve sezone FNC Armagedona, borcu koji je nakon toga nastupio i u Osijeku na FNC 4 priredbi, gdje je podosta uvjerljivo prošao i Poljaka Dawida Galeckog.

On je već ranije najavljen i za iduću FNC priredbu, a sad je postalo poznato tko će mu se suprotstaviti. Bit će to borac s kojim se već putem Instagrama prozivao, ujedno i borac koji mu je možda i nekoliko stepenica naprijed po pitanju opozicije kakva mu se suprotstavlja. U Zabok s ciljem da mu nanese prvi poraz, i time ugasi sve jači hype, dolazi ruski borac Ilyas Omarov.

Omarov je 33-godišnjak iz Kaljiningrada koji već ima iskustva nastupa u velikim promocijama poput Fight Nightsa i ACB-a, a u dosadašnjoj karijeri je neporažen, odnosno upisao je pet pobjeda i jedan neodlučeni ishod. Ovaj 168 cm visoki borac inače se većinom bori u perolakoj kategoriji, no kako je sam izrazio želju boriti se protiv Marka, tako mu nije problem niti prihvatiti laku kategoriju.

Naime, nedavno je ugovor s FNC-om potpisao 20-godišnji Tađikistanac Matin Abdukhamitov, kojeg je na Instagramu Bojković odmah odlučio krenuti prozvati. Na to se uključio Omarov, poručivši Bojkoviću da ga želi upoznati s "Dagestan Airlinesom". Obojica su nakon toga izrazili želju boriti se, a FNC je odlučio to ostvariti. Samo dan nakon prvog prepucavanja, Omarov je postao članom ove organizacije.

Borba tako odlazi na priredbu koju će Zabok ugostiti 26. ožujka, a koju bi trebala predvoditi borba između Filipa Pejića i Ronyja Jasona. Već ova dva uparivanja nas uvjeravaju kako će program biti neupitno sjajan, što uostalom možemo pretpostaviti i po ostalim borcima. Potvrđen je već nastup Ivice Truščeka, kao i Patrika Čelića, a pravi profesionalni FNC debi imat će timski kolege i pobjednici druge Armagedon sezone, Đorđe Bukvić i Matija Bosančić.

Linker
04. svibanj 2024 00:08