Regija

BORILAČKI TJEDAN: Plazibat ide po novu pobjedu, Bažanta čeka debi u CW-u, a gledamo i UFC, Bellator i ONE

Glory 82 - službeni poster

 Instagram (antonio Plazibat)
Ovog vikenda svjedočit ćemo brojnim vrhunskim MMA eventima i Gloryju koji predvodi Plazibat

Strašno bogat tjedan čeka sve ljubitelje borilačkih sportova. MMA evenata bit će pregršt i teško će se biti odlučiti što pogledati. Dobra je stvar kako ih se većina ne preklapa u terminima. Oči regije bit će najusmjerenije ka Njemačkoj i Glory 82 eventu koji predvodi Antonio Plazibat. No, krenimo od UFC-a.

UFC Fight Night 215: Lewis vs. Spivak

Neko vrijeme trebat će nam da se slegnu dojmovi nakon UFC 281 eventa, ali najjača svjetska MMA organizacija brzo nastavlja dalje. Derrick Lewis i Sergey Spivak predvode UFC Fight Night 215 event, a borci poput Jacka Della Maddalene, Iona Cutelabe, Kennedyja Nzechukwua, Andrea Fialhaa i ostalih, garantiraju jako uzbudljiv event.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, SAD

Kad: Subota (19.11.) od 19:00h. ‘‘Main card‘‘ starta od 22:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Bellator 288: Nemkov vs. Anderson

Bellatorov turnir u poluteškoj kategoriji napokon će dobiti pobjednika. Vadim Nemkov i Corey Anderson u četvrtom mjesecu ove godine odradili su finale, ali meč je prekinut u trećoj rundi zbog sudara glavama. Ponovljeni meč na rasporedu je ovog vikenda, a nadamo se ishodu u kojem ćemo dobiti pobjednika. Khabibov rođak Usman Nurmagomedov pokušat će svrgnuti Patrickyja Pitbulla s trona lake kategorije, a ostatak programa uglavnom ne nudi naročito poznata imena.

Gdje: Wintrust Arena, Chicago, SAD

Kad: U noći s petka (18.11.) na subotu (19.11.). Event započinje u ponoć, a glavni dio priredbe starta u subotu od 3:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE 163: Akimoto vs. Petchtanong

Uobičajena ONE-ova praksa postalo je održavanje dvaju evenata tjedno. Ovaj put, ONE on Prime Video event održat če se prije klasičnog ONE-ovog eventa. Dakle, ovo je zapravo drugi ONE-ov event koji ćemo gledati ovaj tjedan. Hiroki Akimoto i Petchtanon Petchfergus predvode event borbom za titulu u bantam kategoriji (kickboks). Roman Kryklia i Iraj Azizpour borit će se u finalu Grand Prixa za teškaše (također kickboks). Nastupit će i vrlo poznata imena kao što su Shinya Aoki, Yushin Okami, Aung La Nsang, ali i bosanskohercegovački borac Ahmed Krnjić.

Gdje: Singapore Indoor Stadium, Kallang, Singapur

Kad: Subota (19.11.) od 11:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE on Prime Video 4: Abbasov vs. Lee

Kao što je gore navedeno, raspored se izmijenio i ONE on Prime Video event ovog tjedna bit će prva od dvije ONE-ove priredbe. Radi se o eventu koji je prilagođen američkom tržištu, a u glavnoj borbi večeri obračunat će se Kiamrian Abbasov i Christian Lee. Ulog je titula prvaka u velter kategoriji (-84 kg) koju drži Abbasov. Lee je inače prvak kategorije do 77 kilograma, a Roberto Soldić s velikim zanimanjem popratit će ovaj meč. U sunaslovnoj borbi večeri borit će se Rodtang i Joseph Lasiri u finalu Muay Thai Grand Prixa u muha kategoriji. Bibiano Fernandes također će nastupiti, a Cosmo Alexandre vraća se u kavez borbom protiv Juana Cervantesa. Jonathan Haggerty također će nastupiti, a protivnik će mu biti Vladimir Kuzmin. Što dodati, osim da se radi o fantastičnom ‘‘fight cardu‘‘. Šteta što nije u onom nama boljem terminu.

Gdje: Singapore Indoor Stadium, Kallang, Singapur

Kad: U noći s petka (18.11.) na subotu (19.11.). Event započinje u subotu od 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Cage Warriors 147: Bažant vs. Charriere

Priredbe ove engleske MMA organizacije često ne izdvajamo, jer rijetkost je da naši borci nastupaju pod njihovim okriljem. Ipak nakon uspješnog nastupa Stipe Brčića proteklog vikenda, isti ishod tražit će i Daniel Bažant. FNC-ov prvak perolake kategorije borit će se protiv Francuza Morgana Charrierea, bivšeg prvaka CW-ove perolake kategorije. Event predvode Sam Creasey i Shajidul Haque, a Creasey ujedno i brani titulu prvaka u bantam kategoriji. Prijenos je moguće pogledati putem UFC Fight Passa.

Gdje: BT Sport Studio, London, Engleska

Kad: Nedjelja (20.11.) od 19:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Glory 82: Plazibat vs. Catinas

Šećer na kraju je Glory 82 event. Radi se o eventu koji borilački fanovi u regiji zapravo najviše iščekuju ovog vikenda. Antonio Plazibat branit će mjesto prvog izazivača u teškoj kategoriji, a protivnik će mu biti iskusni i vrlo čvrsti Rumunj Raul Catinas. Alim Nabiev i Endy Semeleer borit će se za upražnjenu titulu u velter kategoriji, a Jahfaar Wilnis borit će se protiv Michala Blawdziewicza. Event se održava u Njemačkoj i ako ste u mogućnosti, podržite našeg Plazibata u pohodu na četvrtu uzastopnu pobjedu. Karte možete kupiti OVDJE

Gdje: Maritim Hotel, Bonn, Njemačka

Kad: Subota (19.11.) od 19:00h. ‘‘Main card‘‘ starta od 20:00h, a Plazibat nastupa u glavnoj borbi večeri (oko 22:30h).

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
09. svibanj 2024 00:30