Ostalo

(VIDEO) Večer prepuna atraktivnih poteza: Pogledajte najbolje finiše s KSW-ovog debitantskog eventa u Francuskoj

Salahdine Parnasse (desno) i Valeriu Mircea

 Screenshot (youtube, Ksw)
KSW 93 event bio je prvi KSW-ov event unutar Francuske

Najveća poljska MMA organizacija i ponajveća europska MMA organizacija KSW, proteklog vikenda imala je svoj debi na teritoriju Francuske. Poljaci su prepoznali priliku za privući francusku publiku, a sve dok imaju Salahdinea Parnassea na svom rosteru, sigurno imaju potencijal za puniti dobar dio dvorana u Francuskoj.

Adidas Arena u Parizu ugostila je KSW 93 priredbu, a upravo Salahdine Parnasse bio je glavno ime tog eventa. Možda i najtalentiraniji mladi borac izvan UFC-a obranio je KSW-ov pojas u lakoj kategoriji, a do pobjede nad Moldavcem Valeriuom Mirceom, Parnasse je došao nokautom u prvoj rundi.

Fantastični Salahdine nokautirao je Mirceu ‘‘high kickom‘‘, a borba je trajala točno četiri minute. Problem za KSW jest činjenica da je Parnasse tom borbom okončao svoj ugovor s njima i sada je slobodan birati novog poslodavca. Naravno, postoji mogućnost da Parnasse nastavi suradnju s Poljacima, ali pozivi najvećih svjetskih organizacija neće izostati i zasigurno će biti primamljivi borcu poput Parnassea.

Zanimljiva je informacija kako smo na KSW 93 eventu gledali nastupe čak devetero francuskih predstavnika. Velik dio tih mečeva nudio je okršaj francuskih boraca s nekim od boraca iz ostalih država, a između ostalog, gledali smo i nastup Francisca ‘‘Croate‘‘ Barrija.

Nažalost, hrvatsko-argentinski borac pružio je lošu izvedbu protiv Aymarda Guiha i meč je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. ‘‘Panchi‘‘ je kasnije pojasnio kako se jako loše osjećao uoči meča i nije mogao pružiti svoje najbolje izdanje. Vjerujemo da će se ‘‘Croata‘‘ vratiti svojim kvalitetnim izdanjima, ali na KSW 93 eventu bio je jedan od brojnih boraca koji su izgubili od domaćih uzdanica.

Naime. čak sedam pobjeda otišlo je francuskim borcima, a Boubacar Niakate i Prince Aounllah jedini su upisali poraze u svojim mečevima. Niakate se borio protiv sunarodnjaka Laida Zerhounija i jedan Francuz jednostavno je morao završiti poražen u tom meču. Prince Aounallah izgubio je nokautom u drugoj rundi, a bolji od njega bio je češki teškaš Michal Martinek.

Ukupno pet mečeva završilo je atraktivnim prekidima, a KSW je putem svog YouTube kanala podijelio neke od tih završnica, pritom otkrivši koji borci su nagrađeni bonusima.

Kompilaciju vrijedi pogledati, jer obiluje sjajnim potezima, a video možete pronaći ispod ovog teksta.

Linker
16. travanj 2024 14:02