Ostalo

(VIDEO) ‘Ovako se ne sparira sa Saenchaijem‘: Legendarni Muay Thai majstor prizemljio je polaznika seminara

Saenchai (desno)

 Screenshot (instagram, Liam Harrison)
Profesionalni borci iz svijeta Muay Thaija pojasnili su zašto se radi o iskazu nepoštovanja

Legendarni engleski Muay Thai borac Liam Harrison sve je bliže kraju svoje bogate borilačke karijere, a kako se bliži kraj njegove karijere, tako je Harrison sve više posvećen poslu analitičara i ‘‘podcastera‘‘. Harrison nerijetko kreira vrhunske tehničko-taktičke analize, ali ovaj put se dotaknuo sparinga na jednom od Muay Thai seminara.

‘‘Ovo je razlog zbog kojeg rijetko spariram na svojim seminarima.‘‘, napisao je Liam na početku svog teksta, a priložio je i video.

Zapravo se radi o jednom od seminara koje je vodio Saenchai, po mnogima najveći Muay Thai borac u povijesti. Jedan od polaznika seminara imao je želju sparirati sa Saenchaijem, ali dojam je kako se taj polaznik previše okuražio i pokušavao je nadjačati majstora Muay Thaija.

‘‘Saenchai je aktivirao ‘GOAT‘ izdanje kroz posljednjih 10 sekundi videa. Stvar je u tome da nitko na svijetu nije tehnički nadaren kao Saenchai. Svi imamo različite stilove i osobine, a on (Saenchai) je riješio ovu situaciju onako kako je trebala biti rješena, uz dozu poniznosti, a pomalo ga je i posramio.‘‘, napisao je Harrison.

Pojedinim Liamovim pratiteljima nije bilo najjasnije u čemu je polaznik seminara pogriješio, a mnogi su pojasnili kako sparinzi na seminaria ne bi trebali izgledati poput natjecateljski nastrojenih mečeva.

‘‘Kad ti legenda sporta pruži priliku da se zabaviš s njim, onda upravo to i činiš, ne pokušavaš ga poraziti. Ovo je trebala biti zabavna i zaigrana egzibicija, a ne pokušaj da dokažeš da si bolji od svog učitelja. Takve stvari iskaz su nepoštovanja i tretiraju se na takav način.‘‘, pojašnjenje je u jednom od komentara.

Srpski Muay Thai borac Ognjen Topić također je ostavio svoj komentar na Harrisonovom videu, a Ognjen je istaknuo kako na svakom seminaru bude nekoliko ovakvih tipova i stoga on također razmišlja napraviti nešto slično ovome što je Saenchaiju napravio polazniku svog seminara.

Dan kasnije, Liam Harrison objavio je još jedan video koji uključuje sparing sa Saenchaijem. Ovaj put je Harrison taj koji je sparirao s legendarnim Tajlanđaninom, a sparing izgleda osjetno drukčije.

‘‘Prošlu večer objavio sam video koji pokazuje kako ne treba sparirati sa Saenchaijem. Ovo je način na koji se sparira s njim, morate se zabavljati i uživati. Nakon tri poraza u mečevima protiv njega, naučio sam gdje mi je mjesto.‘‘, zaključio je Harrison.

Neki se možda i neće složiti s konstatacijom da je polaznik seminara sparirao tako da iskazuje nepoštovanje legendi sporta, ali vjerovat ćemo iskusnim znalcima kao što su Harrison i Ognjen Topić.

Linker
24. travanj 2024 10:21