K1 i Boks

(VIDEO) Verhoeven i Osaro upoznali Mikea Tysona, Osaro poručio: ‘Ovo je bivši prvak, a ja sam novi‘

Tariq Osaro (lijevo), Mike Tyson (sredina) i Rico Verhoeven (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Dvojica trenutno najboljih Gloryjevih teškaša nisu skrivali oduševljenje upoznavanjem boksačke legende

Velik Gloryjev event čeka nas početkom 11. mjeseca u nizozemskom Arnhemu. Vjerojatno najbolja kickboksačka organizacija na svijetu održat će svoj šesti ‘‘Collision‘‘ event, a ‘‘Collision‘‘ eventi obično su nakrcani sjajnim mečevima.

Čak četiri meča za titulu potvrđena su za taj event. Donegi Abena branit će pojas u poluteškoj kategoriji, a protivnik će mu biti privremeni prvak, Tarik Khbabez. Donovan Wisse titulu prvaka srednje kategorije branit će protiv Michaela Boapeaha, dok prvak velter kategorije Endy Semeleer još čeka ime svog izazivača.

Najviše pažnje ipak će privući glavna borba večera, borba za pojas u teškoj kategoriji. Nakon više od dvije godine izbivanja iz Gloryjevog ringa, vraća se Rico Verhoeven. Jedan od najboljih kickboksača u povijesti pokušat će upisati 11. obranu Gloryjevog pojasa u teškoj kategoriji, a privremeni prvak Kevin Tariq Osaro u lovu je na još jedno veliko iznenađenje.

Nigerijac je u šestom mjesecu ove godine dominantno porazio našeg Antonija Plazibata i tom pobjedom osigurao je napad na titulu, kao i status privremenog izazivača u teškoj kategoriji. Pobjeda Osara bila je veliko iznenađenje, ali Nigerijac nam je dokazao da ga ne smijemo unaprijed otpisivati.

Sigurno će i Rico Verhoeven biti ogroman favorit protiv Osara, ali ne treba smetnuti s uma da je Osaro u posljednje vrijeme bio vrlo aktivan s nastupima, dok je Verhoeven preokupirao svoje misli raznoraznim aktivnostima. Možda i ključni detalj jest činjenica da je Verhoeven početkom godine pretrpio tešku ozljedu koljena i ovo će mu biti povratnički meč nakon operacije i oporavka od ozljede.

Ususret eventu koji nas čeka za mjesec i pol dana, Glory je organizirao događaj na kojem su Verhoeven i Osaro najavili svoj meč, a dio fanova uspio se podružiti, odnosno fotografirati s teškaškim dvojcem. Zanimljivo je da Verhoeven i Osaro nisu bili najveće zvijezde tog događaja. Naime, na Gloryjevom YouTube kanalu objavljen je video koji prikazuje upoznavanje Verhoevena i Osara s velikim Mikeom Tysonom.

Rico i Osaro vidno su bili oduševljeni Mikeom Tysonom te su se zajedno fotografirali. Uoči samog fotografiranja, Verhoeven je pojašnjavao Tysonu kako će se on i Osaro boriti za titulu prvaka. Osaro se ubacio s izjavom kojom je nasmijao sve okupljene.

‘‘On je bivši prvak, ja sam novi.‘‘, rekao je Osaro, a izjavom je i Verhoevenu izmamio osmijeh na lice, vjerojatno ‘‘kiseli‘‘.

U nastavku videa možete uočiti trenutak u kojem Tyson traži Verhoevena da prokomentira Osara kao borca. Tysona je zanimalo je li Osaro imao mečeve protiv kvalitetnih protivnika, a Rico je pojasnio.

‘‘Da, borio se s nekim (dobrim) tipovima. Sviđa mi se njegov stil borbe. Velik je, snažan i eksplozivan. Došao je do vrha (kategorije) poput rakete. Mislim da će ovo ipak biti njegov prvi pravi test. Ali on je zaslužio ovaj izazov, porazio je sve ostale borce na usponu prema vrhu.‘‘, objasnio je Verhoeven.

Kevin Tariq Osaro na kraju ovog videouratka nije skrivao oduševljenje upoznavanjem Mikea Tysona. Osaro je istaknuo kako se radi o velikoj časti, jer Tyson je na kraju krajeva, legenda borilačkog sporta.

Upoznavanje Tysona s Verhoevenom i Osarom možete pogledati u videu ispod ovog teksta. Gledajući taj video, nismo se mogli oteti dojmu kako je Antonio Plazibat mogao biti na poziciji Osara. Hrvatski teškaš u tom bi slučaju čekao napad na titulu, upoznavao bi se s Tysonom i najavljivao bi veliki meč. Ne sumnjamo ipak da će Plazibat ponovno izboriti status prvog izazivača.

Linker
07. svibanj 2024 13:20