Ostalo

Usman Nurmagomedov otkazao nastup u Parizu, Bellator i PFL pronašli fantastičnu zamjenu: Cedric Doumbe nastupit će pred domaćom publikom

Cedric Doumbe

 PFL Europe via Bestimage/Bestimage/Profimedia
Dagestanac zbog ozljede ne može nastupiti u Parizu

Nakon spajanja s PFL-om, Bellator nastavlja postojati kao zasebna organizacija pod vlasništvom PFL-a. Njihov ‘‘brand‘‘ i dalje je postojan, ali PFL je čelna organizacija u tom partnerstvu, dok Bellator ima podređenu ulogu.

Sve to dovodi do određene promjene u radu Bellatora, a njihovi eventi sada nose naziv ‘‘Champions Series‘‘ i zapravo se radi o priredbama na kojima su u fokusu borbe za Bellatorove titule prvaka.

Corey Anderson i Karl Moore predvodili su prvi event iz kategorije ‘‘Champions Series‘‘, a slavio je Anderson i tom pobjedom došao je do pojasa u poluteškoj kategoriji.

Sljedeći takav Bellatorov event na rasporedu je 17. svibnja (peti mjesec). Pariz će ugostiti ‘‘Champions Series 2‘‘ priredbu, a Usman Nurmagomedov i Alexander Shabliy trebali su predvoditi program borbom za pojas u lakoj kategoriji. Nažalost, PFL i Bellator podijelili su vijest kako je Nurmagomedov morao otkazati nastup zbog ozljede i borba će biti prebačena na neki drugi datum.

Veliko je to razočaranje za sve one koji su planirali pratiti ovaj event, ali organizatori su na sjajan način nadomjestili otkazivanje tog meča.

Cedric Doumbe kao ponajveća francuska MMA zvijezda novo je ime na ‘‘fight cardu‘‘ ovog eventa. Doumbe će se boriti protiv Dereka Andersona (17-4-0), vrlo iskusnog američkog borca. Ovo je samo još jedan znak da Bellator i PFL ne planiraju ‘‘maziti‘‘ Doumbea lakim protivnicima.

Derek Anderson u Bellatoru je još od 2013. godine, a unutar Bellatora ostvario je osam pobjeda i samo četiri poraza. Gubio je uglavnom od odličnih boraca kao što su Michael ‘‘Venom‘‘ Page, Brent Primus, Derek Campos i Marcin Held. Anderson se može pohvaliti dvama pobjedama nad Patrickyjem Pitbullom, kao i slavljima nad renomiranim borcima poput Saada Awada, Brandona Girtza itd.

34-godišnji Anderson nije se borio od 2021. godine i poraza od Michaela Pagea, a sada je prihvatio vrlo nezahvalan meč. Cedric Doumbe uživat će ogromnu podršku publike u Parizu i Andersona čeka vrlo nezgodna atmosfera u Accor Areni.

Na kraju krajeva, publika nije ta koja će se boriti, a u kavezu će se naći samo Doumbe i Anderson. Američki borac svakako ima prednost u iskustvu, a pritisak je također puno teži s Doumbeov strane. Cedric je u prošlom nastupu razočarao svoje fanove izgubivši prekidom u meču protiv Baissangoura Chamsoudinova. Doumbe se u tom meču žalio kako mu se nešto zabolo u nožni palac, a sudac Marc Goddard jednom ga je upozorio, a zatim ga je diskvalificirao nakon novih pritužbi i pokušaja da se meč zaustavi.

Bio je to određeni udarac na reputaciju Doumbea, ali Cedrica će francuska publika pratiti uz gromoglasno navijanje i pobjeda nad Anderson navela bi fanove da barem donekle zaborave na taj neslavni meč koji je odradio ‘‘Bakija‘‘ Chamsoudinova.

Bellator ‘‘Champions Series 2‘‘ event predvodit će okršaj Patchyja Mixa i Magomeda Magomedova, a ulog je pojas u bantam kategoriji.

Linker
30. travanj 2024 08:45