Ostalo

Mike Perry poslao je Thiaga Alvesa u mirovinu: Legendarni ‘Pitbull‘ potvrdio je završetak borilačke karijere

Thiago Alves

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
40-godišnji Brazilac imao je vrlo bogatu i uspješnu karijeru

Meč između Thiaga Alvesa i Mikea Perryja na sinoć održanoj BKFC-ovoj priredbi naziva Knucklemania 4, imao je potencijal postati pravim ratom i borbom za pamćenje. Nadali su se fanovi kako će još jedanput gledati Thiaga ‘‘Pitbulla‘‘ Alvesa iz najboljih dana, ali ‘‘Pitbull‘‘ jednostavno više nije onaj stari.

Točno minutu trebao je Mike Perry kako bi porazio Alvesa i radi se o najbržem porazu u Alvesovoj borilačkoj karijeri. 38 MMA nastupa odradio je Alves i triput je nastupio u boksu bez rukavica, ali nitko nije porazio Thiaga Alvesa brže nego Mike Perry.

Naravno, zasluge idu i samom Perryju, ali vidljivo je kako 40-godišnji Thiago Alves više nema vatre u sebi, a čini se da je toga i sam svjestan. Naime, prekaljeni veteran slobodne borbe odlučio je reći konačno ‘‘zbogom‘‘ profesionalnom sportu nakon teškog poraza od Mikea Perryja. Alves se zapravo vraća mirovini, jer do meča s Perryjem, Thiago je gotovo tri godine izbivao iz borilišta.

‘‘Vraćam se mirovini. Ja sam zapravo već bio umirovljen, ali nisam se službeno oglasio jer sam htio odraditi još jedan meč, a ovo je bio taj meč. Nažalost, nije se odvilo kako sam planirao, ali još od svoje 15. godijne borim se profesionalno. Prihvatio sam ovaj meč osam tjedana prije održavanja i ostao sam bez majke 5. travnja (četvrti mjesec). Prošao sam kroz puno toga, kao i moja obitelj.

Sretan sam životom u kojem sam trener i živim životom koji trenutno živim. Nažalost, gotovo je nemoguće otići dok ste na vrhu, ali zadovoljan sam osobom koju vidim u ogledalu.‘‘, rekao je Alves nakon meča, a još je dodao kao se nadao da će mu sudac dopustiti nastavak borbe i priliku da bude ‘‘iznesen na štitu‘‘, ali to se ipak nije dogodilo.

Thiago Alves kao što smo već spomenuli, iza sebe ima 38 profesionalnih MMA nastupa. UFC debi odradio je još 2005. godine, a krajem 2019. godine odradio je svoj posljednji UFC nastup. 27 nastupa odradio je Alves u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji i upisao je 15 pobjeda. 2009. godine borio se za UFC-ov pojas u velter kategoriji, ali Georges St-Pierre porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca.

Linker
30. travanj 2024 09:41