Ostalo

Ponajbolji PFL-ov borac o treninzima s McGregorom: ‘Bilo je sjajno, nadam se da ćemo ponovno trenirati zajedno‘

Brendan Loughnane (lijevo) i Conor McGregor (desno)

 Mma Fighting
Brendan Loughnane imao je čast trenirati s najvećom MMA zvijezdom

Dana White neposredno po završetku UFC 300 eventa najavio je ono što fanovi MMA-a dugo iščekuju. Radi se o povratku Conora McGregora, a najveća MMA zvijezda službeno se u kavez vraća 29. lipnja (šesti mjesec) na UFC 303 eventu.

Michael Chandler bit će Conorov protivnik, a borba će se održati u velter kategoriji. Bit će to prvi Conorov nastup nakon gotovo tri godine izbivanja iz kaveza, a razlog izbivanja leži u teškoj ozljedi noge koju je McGregor zadobio u meču protiv Dustina Poiriera. Conor je tada slomio nogu krajem prve runde i uslijedio je dug period oporavka.

Mnogi su skeptični po pitanju McGregorovog povratka. Njegova motivacija odavno je upitna, kao i posvećenost ovako surovom i brutalnom sportu. Conor je financijski osiguran, omogućio si je lagodan život i sigurno nije lako natjerati se na brutalne pripreme za borbu na najvišem nivou. No, Brendan Loughnane, ponajbolji PFL-ov borac perolake kategorije nedavno je trenirao zajedno s McGregorom i otkrio je kako su odradili jako dobre zajedničke treninge.

‘‘Četiri do šest tjedana proveli smo u Dubaiju i zajedno smo trenirali nekoliko puta tjedno. Odradili smo puno rundi sparinga. Bilo je sjajno. Ja sam u glavi razmišljao: ‘Nadam se da on uživa u ovome, jer ja uživam‘. Onda mi je John Kavanagh rekao kako je Conor uistinu uživao u treningu i to me učinilo sretnim, jer ja sam također uživao.‘‘, započeo je Loughnane za MMA Fighting, a zatim je otkrio ponešto informacija o samim treninzima.

‘‘Conorovo samopouzdanje raslo je svakim treningom. Obojica smo dizali samopouzdanje. Treninzi su postajali sve bolji i bolji, radili smo intenzivnije iz treninga u trening. Doveli smo još nekoliko tipova i treninzi su postajali jako teški krajem tih priprema, ali ja sam morao napustiti Dubai kako bih započeo trening kamp za meč u travnju (4. mjesec). U to doba nisam imao ništa zakazano, kao ni Conor, ali obojica smo naporno trenirali. Mi smo dva svjetska prvaka i razmjenjivali smo ideje i zamisli. Nadam se da ćemo ponovno trenirati zajedno.‘‘, dodao je Loughnane, borac koji je 2022. godine osvojio PFL-ov turnir u perolakoj kategoriji.

Loughnanea inače večeras čeka prvi nastup na ovosezonskom PFL-ovom turniru. Pedro Carvalho bit će njegov protivnik, a engleski borac ponovno cilja na osvajanje turnira i milijunsku nagradu koja pripada osvajaču turnira. Treninzi s Conorom sigurno su pozitivno utjecali na Loughnanea i njegovo samopouzdanje.

Linker
22. travanj 2024 23:33