Ostalo

Neporaženi Amerikanac brutalno nokautirao protivnika za 18 sekundi, a onda sve nasmijao komičnom proslavom

Jacobe Smith

 Screenshot/Twitter (UFC Fight Pass)
Jacobe Smith isporučio je strašan nokaut, a onda i nesvakidašnji ‘show‘ u oktogonu

Ove subote u Dallasu je održana Fury 86 priredba, a osobitu pozornost borilačke javnosti privukla je sunaslovna borba večeri u kojoj su snage odmjerili velteraši Jacobe Smith i Jared McLoughlin. Smith je, naime, iz oktogona izašao kao pobjednik, brutalno nokautiravši McLoughlina u prvoj rundi, a onda je izveo proslavu koja je zbunila, ali i nasmijala, sve prisutne u dvorani, kao i mnoge koji su meč gledali putem ekrana različitih dimenzija.

Nakon samo 18 sekundi, neporaženi Amerikanac (8-0) pogodio je svog sunarodnjaka silovitim desnim "overhandom" i praktično ga ugasio na mjestu, a onda ga još jednom pogodio snažnim "ground and pound" udarcem prije nego što je sudac intervenirao i prekinuo borbu. Euforični Smith potom je krenuo slaviti pobjedu, a izveo je to na, u najmanju ruku, neuobičajen način.

Najprije je krenuo izvesti salto unatrag ("backflip"), no to nije najbolje izveo pa se dočekao na leđima i onda napravio kolut unatrag. Činilo se da je proslavi došao kraj, no 28-godišnjak je imao drugačije planove. Ostao je na podu, a potom nastavio kontinuirano raditi "judo" kolutove po oktogonu, što je izgledalo poprilično smiješno. Pridigao se radeći takozvanu "zvijezdu", a onda ponovio salto unatrag, ovog puta uspješan, pa se krenuo zabijati prsima u ogradu kaveza, sve dok se nije popeo na istu i krenuo intenzivno gestikulirati prema publici. Kako su izgledali Smithov nokaut, a onda i pomalo bizarna proslava, možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

"Bacio sam dva udarca i doslovno pogodio oba, nisam ništa drugo napravio u borbi, pa sam pomislio: ‘Gotovo je? S**nje!‘ Zato sam skakao, radio salta i kolutove, te se rotirao, kako bih zabavio publiku. Jednom kad sam počeo - samo sam se nastavio kretati. Mislio sam: ‘Samo nastavi tako, samo priredi nekakav ‘show‘, animiraj publiku i pruži im više od 18 sekundi", rekao je Smith u intervjuu nakon osme profesionalne pobjede.

Linker
02. svibanj 2024 19:59