Ostalo

Joe Rogan nije zadovoljan trenutnim MMA pravilima, uveo bi velike promjene

Joe Rogan

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Max Holloway je gostovao u Roganovom podcastu i složio se s poznatim UFC komentatorom

Joe Rogan komentira UFC borbe od 1997. godine i vidio je promociju kako evoluira od svojih početaka do poslovanja vrijednog 17.3 milijarde funti. Unatoč nevjerojatnom rastu MMA-a, nije zadovoljan trenutnim pravilima i vjeruje da su odvela sport daleko od njegovih korijena.

Tijekom nedavno objavljenog intervjua s Maxom Hollowayem, Rogan je predložio nekoliko stvari koje bi promijenio kad bi on upravljao MMA pravilima.

Neki prijedlozi su bili jednostavni, kao na primjer dozvoljavanje koljena i udaraca nogom u glavu prema borcu u parteru te ukidanje kontroverzne zabrane udarca laktom odozgora prema dolje.

Međutim, iznio je i druge prijedloge koje bi zauvijek promijenili MMA.

Rogan želi da se makne kavez i umjesto toga omogući borcima natjecanje na velikom otvorenom prostoru kojeg je usporedio s košarkaškim terenom koji je obložen adekvatnom podlogom.

Drugi vrlo zanimljiv prijedlog je bio taj da borci započnu sljedeću rundu u poziciji u kojoj su završili prethodnu rundu. Hollowayu se takva ideja, čini se, svidjela.

"Mislim da, ako te netko sruši na kraju runde, trebalo bi započeti sljedeću rundu iz iste te pozicije", rekao je Rogan.

"Ako te tip sruši i ima te u ‘full mountu‘ (gornja pozicija) na kraju prve runde, mislim da bi trebalo startati u ‘full mountu‘ na početku druge runde. To je jedna borba, a ne pet odvojenih borbi.‘‘

"Ako imate pet rundi borbe i svaka runda započinje na nogama, to je ogromna prednost za tipa poput Alexa Pereire (udarača).", izjavio je poznati UFC komentator.

‘Blessed‘ je udarač, stoga ovaj Roganov prijedlog definitivno ne bi išao u njegovu korist, ali mu se ipak sviđa ideja i misli da bi to dodalo novu dinamiku borbe.

Holloway je odgovorio: "To bi bilo prilično gangsterski jer bi se momci brinuli. Neke momke nije briga. Razmišljaju na način: ‘Ako me srušiš, ionako ću biti vraćen na noge.‘ "

‘‘Mislim da bi trebalo biti tako. Zašto se borimo po rundama?‘‘

"To je kao nekakvo varanje. To ide u moju korist što se svaki put vraćamo na noge. Bilo bi to prilično ‘cool‘ jer biste tada vidjeli momke kako se puno jače bore da ustanu."

"Mislim da bi to promijenilo igru. Mislim da je to prilično ‘cool‘.", izjavio je Havajac.

Rogan svakako ima utjecaj u MMA-u, ali ne dovoljno da provede svoje ideje o promjeni pravila. Zasada će se stvari zadržati takvima kakve jesu, čak i ako to znači da MMA više nije u skladu s idejom ‘ultimate fightinga‘ i u skladu sa svojim korijenima.

Linker
08. svibanj 2024 15:41