Ostalo

GSP opisao susret s nasilnikom koji ga je maltretirao u srednjoj školi: ‘Hodao sam ulicom i ugledao ga...‘

Georges St-Pierre

 TERRY BLACKBURN/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA Terry Blackburn/backgrid/backgrid Uk/profimedia
Legedarni UFC-ov prvak svojom je gestom i riječima promijenio život osobi koja ga je nekoć zlostavljala

Georges St-Pierre jedan je od velikana slobodne borbe, čije će ime zlatnim slovima trajno ostati upisano u UFC-ove povijesne knjige. No, godinama prije nego što je krenuo u svoj pohod prema vrhu najjače svjetske MMA organizacije, i osvajanju titula u velter, odnosno srednjoj, diviziji, kanadski borac bio je žrtva vršnjačkog nasilja. U svoj posljednjem medijskom istupu GSP je progovorio o toj temi, ali i ispričao zanimljivu anegdotu susreta s nasilnikom koji ga je maltretirao tijekom srednjoškolskih dana.

"Ponekad se šalim na račun toga, imam jako dobar omjer kao profesionalni MMA borac, no ako se vratimo u vrijeme kada sam bio maltretiran, imao sam gubitnički omjer. Mnogo puta sam bio poprilično gadno pretučen. Bio sam mlad, tukao sam se protiv dečki koji su bili stariji i brojčano jači od mene", prisjetio se GSP u razgovoru za Hot 97, pa ispričao kako je izgledao susret s jednim od nasilnika koji su ga napadali:

"Prije nekoliko mjeseci hodao sam ulicom i ugledao jednog od momaka koji su me maltretirali. Prosio je na ulici, tražio je novac od prolaznika. Prepoznao me, ne želim spominjati njegovo ime, ali dao sam mu nekoliko dolara i rekao: ‘Što radiš ovdje?Trebao bi se sramiti toga što radiš, mnogi muškarci bi ubili za to da budu poput tebe, imaš puno potencijala, dobro izgledaš, visok si i snažan, učini nešto sa svojim životom".

Neočekivani susret s borilačkom legendom, kao i sve ono što mu je GSP tom prilikom rekao, kod neimenovanog je nasilnika rezultirao velikom životnom promjenom.

"Nedugo nakon našeg susreta, prije otprilike mjesec dana, otišao je do kuće mojih roditelja, pokucao na vrata i tražio me. Moj otac mu je rekao da ja više ne živim na toj adresi, na što mu je ovaj odgovorio: ‘Sreo sam ga prije nekoliko mjeseci, rekao mi je nešto što me protreslo i samo sam mu htio reći da mi je promijenio život. Sada imam posao, dobro mi ide i želio sam mu se zahvaliti zbog toga. Kada ga vidite, poručite mu da sam mu zahvalan", ispričao je u nastavku GSP.

Na voditeljevu šalu kako se publika nadala da će priča završiti na način da je prebio svog nekadašnjeg nasilnika, legendarni borac pokazao je visoku razinu empatije i razumijevanja za osobu koja ga je maltretirala u mlađim danima.

"Ne, ne.. Shvatio sam da me maltretirao zato što je i sam bio maltretiran od strane svoga oca alkoholičara s kojim je živio i koji ga je tukao. Meni je radio ono što je njegov otac radio njemu. Puno sam razmišljao o tome i došao do zaključka da u životu ponekad vidimo ljude za koje mislimo da su loše osobe, a zapravo nisu toliko loši koliko ih je njihovo okruženje odredilo da budu takvi kakvi jesu", zaključio je GSP.

Linker
26. travanj 2024 09:55