Ostalo

Bellator slaže odličnu priredbu za jesen: ‘Pitbull‘ će braniti pojas protiv sjajnog mađarskog borca

Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolja svjetska MMA organizacija planira ponuditi nekoliko zanimljivih evenata do kraja godine

Odličan Bellatorov event čeka nas početkom desetog mjeseca, točnije 1. listopada ove godine. Bellator 286 priredba održat će se u Long Beachu u Kaliforniji, a predvodit će ju obračun za titulu u perolakoj kategoriji.

Patricio ‘‘Pitbull‘‘ Freire (33-5-0) branit će pojas protiv Adama Boricsa. Bit će to prva Brazilčeva obrana titule nakon što ju je u četvrtom mjesecu vratio u svoje vlasništvo porazivši A.J. McKeeja. Podsjećamo, ‘‘Pitbull‘‘ je krajem sedmog mjeseca prošle godine poražen prekidom u prvoj rundi od strane McKeeja, ali osvetio se u revanšu.

Freire je možda i najveći borac u povijesti Bellatora, a u prijašnjim navratima titulu u perolakoj kategoriji uspješno je obranio čak sedam puta. Vlasnik je brojnih Bellatorovih rekorda, a u posljednjih devet nastupa upisao je osam pobjeda.

Adam Borics (18-1-0) tražit će najveću pobjedu u karijeri. 29-godišnji mađarski borac trenutno je u nizu od četiri uzastopne pobjede. Jedini poraz u karijeri pretrpio je početkom 2020. godine od Darriona Caldwella. Posljednji nastup odradio je u trećem mjesecu ove godine, a jednoglasnom odlukom pobijedio je Madsa Burnella.

Izuzev gore spomenutog meča za titulu, Bellator je najavio još jedan odličan meč. A.J. McKee, donedavni Bellatorov prvak perolake kategorije i ponajveća zvijezda promocije, odradit će svoj debi u lakoj kategoriji. Dugo je 27-godišnji McKee najavljivao prelazak u višu kategoriju, a nakon prvog poraza u karijeri (18-1-0) očito se odlučio za konrketni korak.

Protivnik McKeeju bit će bivši UFC-ov borac Spike Carlyle (14-3-0). Radi se o borcu koji gotovo uvijek pruži jako uzbudljivu borbu, pobijedio ili izgubio. Unutar UFC-a odradio je tri nastupa. Upisao je jednu pobjedu i dva poraza, a nakon odlaska iz UFC-a, kroz nešto više od godinu dana nanizao je pet pobjeda. Svih pet došle su prekidom, a Carlyle je samo jednom u karijeri slavio na bodove.

Bit će to dobra uvertira za McKeeja u lakoj kategoriji. Prvak kategorije je ‘‘Pitbullov‘‘ brat Patricky Freire, a nema sumnje kako će Bellator brzo gurnuti McKeeja u borbu za pojas. Naravno, bude li pobjeđivao unutar lake kategorije.

Linker
11. svibanj 2024 14:43