K1 i Boks

VIDEO: Tyson Fury u novoj snimci s treninga prekinuo šutnju o revanšu s Oleksandrom Usykom

Tyson Fury

 Screenshot/tysonfury Instagram
Fury tvrdi kako je postigao sve u boksu, ali jedan izazov nikada dosad nije bio pred njim

Tyson Fury se nije javno oglašavao od poraza protiv Oleksandra Usyka prošlog mjeseca, ali se ‘‘Kralj Cigana" sada oglasio i uputio jasnu poruku svom rivalu uoči njihovog revanša krajem godine.

Fury nije uspio postati apsolutni prvak teške kategorije u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji 18. svibnja nakon što je Usyk pobijedio podijeljenom odlukom sudaca i pridodao WBC pojas svojoj kolekciji WBA, WBO i IBF naslova.

Britanac je dobro započeo borbu i činilo se da vodi na sudačkim karticama nakon polovice meča prije nego što su se stvari okrenule u Usykovu korist. Ukrajinac je postigao rušenje u 9. rundi što je na kraju vjerojatno bilo presudno.

Bilo je upitno hoće li se revanš održati, ali zatim je objavljeno da će se dvojac ponovno boriti 21. prosinca.

Fury se sada oglasio prvi puta otkako je najavljen revanš objavivši novi video s treninga na društvenim mrežama i tvrdeći da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi osvetio poraz.

"Slušajte! Svladao sam sve u boksu - naslove, rekorde, sve. Ali nikad se nisam morao vraćati nakon poraza.‘‘

‘‘21. prosinca u Rijadu, u srcu kraljevstva, kralj će ponovno zauzeti svoj tron i postati apsolutni prvak. Usyk, dolazim po tebe! Pripremi se za Kralja Cigana!‘‘

‘‘Put do iskupljenja je samo moj. Znam što moram učiniti, vidio sam svoje propuste i vjerujte mi, ja sam neizbježan.", napisao je u svojoj objavi na Instagramu.

Usyk je nedavno nagovijestio povratak u kruzer kategoriju ako svlada Furyja u revanšu. Još nije jasno hoće li njihov revanš biti za apsolutni naslov s obzirom da se očekuje kako će IBF pojas ostati upražnjen.

Linker
17. lipanj 2024 07:53