K1 i Boks

(VIDEO) ‘Osjetio sam kako mi jezik prodire kroz lice‘: Pogledajte veliku posjekotinu zbog koje je Maslobojev predao meč

Sergej Maslobojev

 Instagram (sergej Maslobojev)
Slavni litavski kickboksač zadobio je ružnu posjekotinu nakon sudara glavama

Sinoć je u Rotterdamu održan fantastični Glory 93 event u sklopu kojeg ste mogli pogledati turnir osmorice poluteškaša. Najveća svjetska kickboksačka organizacija okupila je zvučna poluteškaška imena, a za osvojiti turnir potrebne su tri pobjede u istoj večeri.

Donegi Abena bio je ‘‘Last man standing‘‘, odnosno borac koji je osvojio turnir. Surinamac je upisao tri pobjede nokautom, prezentirao je fantastične nastupe u sva tri meča i apsolutno zasluženo došao je do pehara na ovom turniru.

Jedan od favorita za osvojiti turnir svakako je bio i Sergej Maslobojev. Iskusni Litavac nekadašnji je Gloryjev prvak poluteške kategorije, ali sinoć održani Grand Prix nije uspio osvojiti. Maslobojev je nastup okončao u drugoj rundi polufinalnog okršaja, a zapravo je sam inzistirao na prekidu, neki bi rekli - predao se.

Prekidu borbe kumovao je nenamjerni sudar glavama između Maslobojeva i njegovog rivala Bahrama Rajabzadeha. U sudaru glavama Maslobojev je izvukao deblji kraj i zadobio je veliku posjekotine u predjelu donje usne. Liječnik je ipak odobrio Maslobojevu nastavak meča, ali Sergej je inzistirao na prekidu.

Nedugo poslije, Maslobojev je istaknuo kako je Bahram namjerno inicirao sudar glavama, a ratobornog poluteškaša iz Azerbajdžana nazvao je ‘‘prljavim brawlerom‘‘. Nešto niži Bahram često nalikuje na ‘‘brawlera‘‘ i skraćivanjem distance zna se naći u situacijama gdje dolazi do sudara glavama. Njegov stil borbe dovodi ga u takve situacije i možda je pretjerano nazivati ga ‘‘prljavim‘‘, ali Maslobojev nije bio sretan takvim pristupom svog protivnika.

Kad je u pitanju razlog zbog kojeg se Maslobojev povukao iz meča, Sergej je pojasnio kako je osjetio ‘‘da mu jezik viri iz lica‘‘, odnosno, mogao je provući jezik kroz veliku posjekotinu koju je zadobio. Sve to zabrinulo je Litavca i kako bi spriječio teže posljedice, Maslobojev se povukao iz meča.

‘‘Sve je išlo po planu. Znam da će se on umoriti u trećoj rundi, pustio sam ga da radi, a ja sam radio po uobičajenom tempu. Ali kad me udario glavom, osjetio sam kako mi jezik izlazi iz lica.‘‘, pojasnio je Maslobojev u videu koji je objavljen na Gloryjevim društvenim mrežama.

Unutar tog videa možete vidjeti i kako je izgledala ta posjekotina. Mnogi žale jer je ovaj meč završio na takav način. Dojam je kako se borba tek zahuktala i ‘‘mirisalo‘‘ je na pravi klasik, ali udarac glavom i velika posjekotina spriječili su nastavak te borbe. Šteta!

Linker
22. lipanj 2024 07:40