K1 i Boks

(VIDEO) 45-godišnji Minotouro se pobjedom vratio boksu nakon 15 godina

Antônio Rogério Nogueira

 screenshot (YouTube, UFC)
Antonio Rogerio Nogueira bio je nakon osam rundi bolji od Leonarda Guimaraesa

Godinu u pol dana nakon što je završio većinom vrlo uspješnu MMA karijeru, Antonio Rogerio Nogueira vratio se boksu. Niži, lakši te zapravo ipak manje poznat od velike braće Nogueira bio je vrlo perspektivan boksač, koji je uspio svoje početne godine MMA karijere kombinirati s boksom, gdje je 2005. i 2006. osvajao amatersko prvenstvo Brazila, a 2007. godine i zlato na Panameričkim igrama.

Trebao je to biti profesionalni boksački meč, no čini se kako ipak nisu osigurani svi potrebni uvjeti za licence pa je na kraju održana ekshibicija na osam rundi između njega i još jednog borca s iskustvom ulaska u UFC-ov Octagon, Leonarda Guimaresa. Oni su odradili vrlo uzbudljiv, aktivan te na kraju i krvav okršaj, a pobjeda je pripala Nogueiri, iako točni rezultati sudačkim kartica nisu pročitani niti navedeni.

U meču se vidjelo tko je školovani boksač, a tko prije svega MMA borac, tako da je Nogueira preuzeo kontrolu čim je uspio smiriti podosta divlje napade svog protivnika. Tehnički je izgledao jako dobro i njegova namjera da se još neko vrijeme bavi boksom svakako ima pokrića.

Nogueira inače živi u Americi, gdje sa svojim bratom Antoniom Rodrigom vodi MMA i BJJ dvoranu te radi kao trener.

Ispod teksta možete vidjeti najbolje trenutke meča.

Linker
29. travanj 2024 04:15