K1 i Boks

Usyk odbio razgovarati o revanšu protiv Joshue: ‘Ne znam ništa, trenutno imam važnijih stvari‘

Oleksandr Usyk

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Upitan je datum održavanja boksačkog meča između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue

Nakon što je u rujnu prošle godine Oleksandr Usyk savladao Anthonyja Joshuu, oduzevši mu tri titule svjetskog prvaka teške kategorije, bivši prvak pokrenuo je klauzulu koja mu osigurava pravo na revanš. Prve informacije bile su kako će se isti održati u veljači da bi svakom daljnjom izjavom Eddie Hearn, koji je bio organizator prvog te će biti i drugog meča, termin pomjerao. Posljednja izjava meč plasira u svibanj ili lipanj.

Ipak, vjerujemo da će situacija u Ukrajini biti najvažnija po tom pitanju. Posebno jer se Usyk trenutno nalazi upravo tamo, spreman pomoći na koji god način bude trebalo, uključujući uzimanje oružja u svoje ruke.

Do Usyka je uspio doći CNN, kojem je on otkrio kako je njegovo trenutno stanje te o čemu u ovom trenutku razmišlja. Odnosno, upitan je hoće li se i vojno aktivirati u obrani svoje domovine.

"Ako oni žele oduzeti moj život ili život mojih bližnjih, bit ću prisiljen na to. No, ja to ne želim. Ne želim pucati, ne želim nikoga ubiti. No, ako netko pokuša ubiti mene, bit ću prisiljen na to, neću imati izbora", rekao je Usyk, dodavši kako ruski narod nizašto ne krivi:

"Rusi ne znaju što se uistinu događa ovdje. Ne vide to. Oni su žrtve svog predsjednika Vladimira Putina."

Iako je bilo jasno da mu to trenutno nije na pameti, upitan je kad bismo ga mogli ponovno vidjeti u ringu, a odgovor je bio očekivan.

"Uistinu ne znam kad bi se to moglo dogoditi. Moja domovina i moj ponos su mi puno važniji od pojasa boksačkog prvaka", rekao je emocijama obasuti šampion.

Svi se uistinu nadamo kako će ovo ludilo što prije završiti, iako je već do sada napravljena ogromna šteta preko koje će se u narednim godinama teško prijeći. Svjetski mir dugo nije bio ovako ugrožen, a mi se možemo samo nadati kako će oni na rukovodećim pozicijama u pravom trenutku ipak donijeti prave odluke i da ćemo uskoro svi ponovno osjećati sigurnost kao donedavno.

Linker
08. svibanj 2024 04:02