K1 i Boks

‘Preteško je ovo gledati, vrijeme je za mirovinu!‘ Pogledajte kako je boksački svijet reagirao na lošu izvedbu Joea Joycea

 STEVEN PASTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA Steven Paston/pa Images/profimedia
Joyce nije naučio lekciju iz prvog meča

Zhilei Zhang u sinoćnjem je nastupu spektakularno nokautirao Joea Joycea u njihovom revanšu i time zadržao status privremenog WBO teškaškog prvaka. Britanac je u svojem drugom okršaju naišao na iste probleme kao i u prvom meču.

Borba je zaživjela tek u drugoj rundi. Joyce se ponovno suočavao sa snagom "Big Banga" dok ga je ovaj silovito udarao kombinacijama i odvalio lijevi direkt kojim je probio Joyceov gard. Svaki put kada bi kineski borac bacio udarac, Joyce je stajao na mjestu te bio laka meta. Joyce je ipak dobro ušao u treću rundu borbe, ali mu nije bilo od velike koristi protiv Zhangove silovite snage te je završio na tlu nakon što ga je "ugasio“ moćnim desnim krošeom i time opravdao svoj nadimak.

U intervjuu nakon meča Zhang je pobjedonosno utvrdio kako borba nije prošla ništa drugačije od očekivanog.

"Kao što sam rekao prije meča, završit će prije nego prva borba", zaključio je privremeni prvak.

Zhilei Zhang ovom pobjedom zadržao je WBO privremeni pojas kao i status obveznog izazivača protiv moćnog Ukrajinca Oleksandra Usyka.

Joyce je prije prve borbe sa Zhangom bio neporažen, a ovo mu je sada drugi poraz od istog borca te se u boksačkoj zajednici postavlja pitanje je li vrijeme za mirovinu. "The Juggernaut" ima 38 godina i upitno je koliko je karijere još pred njim i stigne li se vratiti u borbu za titulu.

Nakon poraza je izjavio da ovo nije kraj njegove karijere, ali što god rekao, ovo je vjerojatno kraj - pohoda na vrh svijeta.

Linker
02. svibanj 2024 16:37