K1 i Boks

Zhangov tim špijunirao Joyceov kamp u Las Vegasu?! ‘Imali smo špijune, točno smo znali što će raditi‘

Zhilei Zhang, Joe Joyce i Frank Warren

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Joyce nije napravio nikakve promjene u odnosu na prvi meč te shodno tome ni Zhang nije trebao, a ovog je puta samo potvrdio ono iz prvog meča

Brutalan nokaut ostvario je kineski teškaš Zhilei Zhang nad Joeom Joyceom proteklog vikenda u Londonu, a bio je to revanš između njih dvojice u kojemu je deblji kraj izvukao Joyce. U trećoj rundi je sjeo savršen kroše od strane Kineza te je brutalno ‘‘ugasio‘‘ Britanca kojem su kasnije davali kisik, a možemo reći da mu se ovakav rizik nije isplatio.

Nije Zhang morao puno toga drugačijeg raditi nego u prvom meču jer je Joyce došao s potpuno istom taktikom. Ovaj put je Zhang to teže kaznio, a Zhangov savjetnik Terry Lane tvrdi da su mu špijunirali kamp u Las Vegasu:

‘‘Ono što smo htjeli učiniti jest spustiti Joyceu gard. Također smo znali da će se pokušati kretati na njegovu lijevu stranu. Imali smo špijune u Las Vegasu, točno smo znali na čemu rade. Ako se već želite kretati ulijevo i na to sve nabiti još preko 10 kilograma, nećete se odjednom u tom ringu pretvoriti u Muhammada Alija. Slušajte, pripremili smo se za sve to. Ništa nas nije iznenadilo. Doduše, nismo očekivali da će doći baš toliko težak‘‘, rekao je Lane za Boxing Social.

Nije poznato je li ovo Lane rekao u šali, no velika je vjerojatnost da je sve to bilo sarkastično. Joyce nije napravio nikakve promjene u odnosu na prvi meč te shodno tome ni Zhang nije trebao, a ovog je puta samo potvrdio ono iz prvog meča. Zhang bi sada trebao biti obavezni izazivač za Usyka, no odmah nakon borbe je prozvao Tysona Fruyja i pitao publiku želi li gledati taj meč.

Linker
03. svibanj 2024 02:23