K1 i Boks

Paige VanZant poražena u BKFC debiju, Chris Leben se umirovio ludim nokautom

Britain Hart i Paige VanZant
 screenshot
Britain Hart osigurala je svoj trenutak slave pobjedom nad velikom borilačkom zvijezdom

Bare Knuckle Fighting Championship uspio je dovesti publiku u dvoranu, a onda i organizirati vrlo uzbudljivu priredbu na kojoj se moglo vidjeti itekako kvalitetnog i sadržajnog boksa.

Glavna borba Knucklemanije ponudila je debi nove najveće zvijezde promocije, Paige VanZant, no ona ga neće pamtiti po dobrom. U pet rundi aktivnog okršaja, Britain Hart bila je bolja od nekadašnje UFC borkinje, uzevši po mišljenju suca četiri runde, dok je Paige nagrađena za bolje otvaranje. Statistika na kraju meča otkrila je kako su borkinje zapravo pogađale gotovo jednak broj udaraca uz otprilike istu preciznost, no pravila BKFC-a govore da u prvi plan dolaze efektivni udarci, oni koji rade vidnu štetu, a tu je Hart pokazala više te je nekoliko puta uspjela uzdrmati VanZant. Pridošlica iz MMA-a prezentirala je svoju već naveliko poznatu srčanost, no potrebne boksačke kvalitete još uvijek nema, čak niti za savladati jednu ovako prosječnu boksačicu poput Hart.

BKFC ima i novog prvaka, budući da je Dat Nguyen sudačkom odlukom nakon pet rundi savladao Johnyja Bedforda, oduzevši mu pojas lake kategorije, a ono impresivnije dogodilo se jednu borbu ranije.

Umirovljenje jedne borilačke ikone kakva je Chris Leben teško je moglo proći bolje po njega. "Crippler" sport napušta onako kako je samo mogao poželjeti, nokautom u svom stilu. Ludu i sadržajnu borbu protiv Quentina Henryja, a time i svoju karijeru, završio je kombinacijom dva udarca za najimpresivniji potez cijele priredbe. Jedna velika i sadržajna karijera, borca koji je svojevremeno bio među najpopularnijim na UFC rosteru.

Ova promocija sa svojim priredbama nastavlja 15. ožujka, kad će se u Miamiju održati BKFC 16. Tim putem u ring se vraća još jedna borilačka ikona, Leonard Garcia.

Linker
12. svibanj 2024 17:58