K1 i Boks

Lennox Lewis reagirao na posljednji Joshuin istup: 'Razočaran sam, ali moja su mu vrata otvorena'

Lennox Lewis
 Youtube
Lennox Lewis ekspresno je reagirao na medijski napad Anthonyja Joshue. No, za razliku o mladog kolege, koji se uhvatio vrijeđanja, legendarni Lewis je odlučio "spustiti loptu na zemlju".

Nedugo nakon što ga je Anthony Joshua u razgovoru na Sky Sportsu nazvao klaunom, dodavši kako prema njemu ne gaji nikakav respekt, javio se i legendarni Lennox Lewis. On je odlučio odgovoriti na drugačiji način od svog mladog kolege. Joshua je inače sve iznenadio svojom izjavom, jer od njega nitko nije navikao na takvo izražavanje.

"Razočaran sam Joshuinim riječima, no shvaćam kako se taj ljubomorni izričaj stvorio nakon što sam ga kritizirao tijekom pregovora za meč protiv Wildera. Sad sam odjednom ja njegov "hejter". Upitajte se tko dobiva ovime? Ne ja, niti Joshua. Ali, ne krivim ga za ovo. Krivim ljude oko njega koji su raspalili tu vatru. Ja sam se zadržao na distanci od njega jer poštujem to što želi graditi svoj put. Isto tako znam da mu je već dosta usporedbi sa mnom koje doživljava cijelu karijeru", napisao je Lewis na Twitteru, da bi ipak nastavio u idućem statusu:

"On je prvi Anthony Joshua, ne idući Lennox Lewis. Kao što sam rekao, neću upasti u ovu zamku i stvoriti neku mržnju između nas dvojice. Ispred njega je ključan trenutak karijere i sve ovo mu je samo nepotrebna smetnja."

Lennox je postavio i jednu svoju objavu iz svibnja prošle godine u kojoj je čestitao Eddieju Hearnu na dobro obavljenom dosadašnjem poslu s Joshuom i dao je podršku prema organizaciji meča s Wilderom.

Na kraju je poželio da mu se Joshua osobno javi i da izglade neke nesuglasice ako iste postoje.

"On ima moj broj i može me nazvati bilo kad pa ćemo razjasniti ovo i imat će mi priliku pokazati gdje sam bio u krivu. Moja vrata su mu uvijek otvorena, samo treba znati da iskazivanje nepoštovanja nije odgovor na njegove frustracije", rekao je Lewis, koji je tako pokušao smiriti tenzije s ciljem što boljih Joshuinih priprema za meč protiv Ruiza. Meč se održava 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji.

Linker
12. svibanj 2024 09:59