K1 i Boks

Krassyuk o povijesnom Fury-Usyk meču: ‘Ne garantiram da će se borba održati, povukao se četiri puta‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Promotor sumnja u mogućnost obračuna za neospornu titulu: ‘Spremni smo poduzeti sve da ‘Kralj Cigana‘ uđe u ring‘

Povijesno sučeljavanje Fury-Usyk zakazano je 18. svibnja u Rijadu, nakon odgode njihovog okršaja u veljači.

Fury, koji drži naslov WBC-a, na treningu za njihov prvi susret zadobio je gadnu posjekotinu, zbog čega se morao povući.

Alexander Krassyuk sada je skeptičan da će se održati prva borba, a kamoli ugovoreni revanš.

“Teoretski, revanš bi se trebao dogoditi prije kraja ove godine. Međutim, svi znamo da Tyson nije baš najbolji u ulozi revanšira. I nakon što izgubi, tko zna kako će se ponašati pred drugi meč. Ne moguće je to predvidjeti“, rekao je Krassyuk.

Savjetnik Saudijske, Turki Alalshikh izrekao je kaznu od 10 milijuna funti ako se jedan od boraca povuče iz borbe.

Unatoč upozorenju boksačkog šefa, Krassyuk nije uvjeren da će se neporaženi Britanac suočiti s ukrajinskom zvijezdom.

"Pričam vam ovo, ali ne jamčim da će se prva borba uopće održati. Čovjek se povukao već četiri puta zaredom. Čak smo odlučili prestati sa svim šalama i kritikama prema Lukeu kako bismo izgradili njegovo samopouzdanje“, izjavio je Krassyuk.

Fury se nije borio od svoje kontroverzne pobjede nad bivšim UFC prvakom Francisom Ngannouom prošlog listopada. Što se tiče Usyka, on je pobijedio Daniela Duboisa u svom posljednjem nastupu u kolovozu 2023.

"Dakle, ako postoji još nešto što možemo učiniti da mu pomognemo da uđe u ring s Usykom, spremni smo to učiniti", dodao je Krassyuk.

Na pitanje postoji li rezervni borac ako se Fury ne bude mogao ući u ring dogovorenog datuma promotor je negirao mogućnost drugog protivnika.

"Usykov cilj je osvojiti četvrti pojas u teškoj kategoriji i postati neosporan. Nakon ove misije mogu se razmotriti druge opcije", zaključio je Krassyuk.

Linker
25. travanj 2024 21:02