K1 i Boks

Frank Warren: ‘Wilder je izgledao poput ranjenog borca, treba mu izvanredan nastup ako želi Joshuu‘

Deontay Wilder vs. Joseph Parker

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Deontay Wilder mnoge je razočarao blijedom izvedbom na spektaklu u Rijadu

Velika očekivanja stavljena su pred Deontayja Wildera uoči njegovog posljednjeg nastupa. ‘‘Bronze Bomber‘‘ bio je dio spektakularne ‘‘Day of Reckoning‘‘ priredbe u Saudijskoj Arabiji, a u meč protiv Josepha Parkera ušao je kao velik favorit.

Očekivala se nova uvjerljiva pobjeda Deontayja Wildera, a nakon toga uslijedio bi meč protiv Anthonyja Joshue. Međutim, Wilder je uvjerljivo izgubio svoj meč i sada je u nezavidnoj poziciji kad su u pitanju veliki mečevi za titule ili status sljedećeg izazivača.

Naravno, meč protiv Anthonyja Joshue i dalje je velik i marketinški isplativ, ali poznati promotor Frank Warren smatra da će Wilderu trebati impresivan povratnički nastup, ako želi zaslužiti meč protiv Anthonyja Joshue.

‘‘Mislim da je Wilder izgledao poput ranjenog borca. Čuo sam da je iznosio razne razloge lošeg nastupa, ali ako se vrati i odradi još jedan meč, ne može si dopustiti takvo izdanje. Ponovi li nešto takvo, sve će biti gotovo. Mislim da se jako muči s povratkom u igru.‘‘, započeo je Warren za Talk Sport, a potom se osvrnuo na meč o kojem se tako češto priča.

‘‘AJ protiv Wildera? Da bi ta ideja oživjela, Wildera mora pružiti izvanrednu izvedbu u svom sljedećem nastupu.‘‘, dodao je Warren.

Pitanje je može li 38-godišnji Wilder pružiti nešto takvo, odnosno, ima li u njemu ‘‘vatre‘‘ za veliki povratak i meč protiv Joshue. Deontay nije izgledao dobro protiv Josepha Parkera, a uđe li demotiviran i nepripremljen u eventualni meč protiv Joshue, mogao bi završiti brutalno nokautiran.

Možda je vlak jednostavno prošao i meč između Wildera i Joshue ipak nećemo imati prilike gledati.

Linker
29. travanj 2024 00:11