K1 i Boks

Frank Warren ponudio Eddieju Hearnu okladu od vrtoglavih milijun funti: ‘Začinimo malo tu priču!‘

Eddie Hearn i Frank Warren

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Turki Alalshikh planira organizirati priredbu na kojoj bi sučelio borce Queensberry Promotionsa i Matchroom Boxinga

Savjetnik na saudijskom kraljevskom dvoru i prvi čovjek u organizaciji "evenata" na saudijskom tlu, Turki Alalshikh, na nedavnoj je tiskovnoj konferenciji posvećenoj borbi između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua iznio zanimljivu ideju. Alalshikh, naime, planira organizirati obračun promotorskih kuća u kojem bi sučelio petoricu boksača Queensberryja Franka Warrena s petoricom iz Matchrooma Eddieja Hearna.

Takva ideja pala je na plodno tlo, barem kada je u pitanju boksačka publika, a čini se kako se ideja svidjela i Warrenu. Čelni čovjek Queensberry Promotionsa, naime, uvjeren je kako će njegov tim pobijediti te je otišao čak i korak dalje, te Hearnu ponudio vrtoglavu okladu.

"Nisam još razmišljao kojih bi to pet boraca bilo, ali hoću uskoro. Prije svega, moramo vidjeti u kojim će se kategorijama boksati, a onda ćemo dogovoriti detalje", rekao je 71-godišnji Britanac pa dodao: "S obzirom na to da će biti pet borbi, imat ćemo konačnog pobjednika i to je dobra stvar. Jedan tim će pobijediti, osim ako ne bude neriješenih rezultata. Volio bih se kladiti s Hearnom da malo začinimo tu priču. Evo, nudim milijun funti".

Britanski boksački fanovi nadaju se da bi takvu priredbu mogao predvoditi okršaj između Furyja i Joshue, no malo je vjerojatno da će se to dogoditi s obzirom na klauzulu o revanšu između Furyja i Usyka. Kao realnija opcija čine se, primjerice, mečevi između Anthonyja Yardea i Calluma Smitha, Nathaniela Collinsa i Hopeyja Pricea, te Sama Noakesa i Andyja Cruza.

Linker
30. travanj 2024 21:36