K1 i Boks

Riješeno pitanje hoće li Tyson i Paul boksati u ekshibicijskom ili profesionalnom meču. Donosimo detalje

Mike Tyson i Jake Paul

 Profimedia
Ono što su oba aktera priželjkivala od samog početka - sada im se i ostvarilo

Borilački svijet početkom je ožujka ostao poprilično iznenađen objavom da će bivši apsolutni prvak teške divizije boksa, Mike Tyson, ukrstiti rukavice s YouTuberom Jakeom Paulom (20 srpnja, Arlington, Texas, Sjedinjene Američke Države). Otkako je borba ugovorena, javnim prostorom kružile su nedoumice oko toga hoće li borba biti ekshibicijska ili profesionalna, a sada je stigao odgovor i na to pitanje.

S obzirom na to da će "Iron Mike" u trenutku borbe na leđima imati 58 godina, a njegov protivnik 27, pretpostavka je bila da će meč ipak biti ekshibicijske prirode, no iz Paul‘s MVP Promotionsa u ponedjeljak su objavili da ćemo ipak gledati profesionalni okršaj, čiji će ishod biti uračunat u njihove profi omjere.

"Mike Tyson i Jake Paul potpisali su borbu sa željom da to učine u odobrenoj profesionalnom meču koji bi imao konačan ishod. Tijekom proteklih šest tjedana, MVP je, zajedno sa svojim partnerima, radio na tome da zadovolji zahtjeve Teksaškog odjela za licenciranje i propise (TDLR) i da odobri profesionalnu borbu Paula i Tysona, te smo zahvalni što smo u tome uspjeli", stoji u službenom priopćenju MVP-a.

U istom dokumentu, također, navodi se i da će Tyson i Paul boksati na osam rundi po dvije minute, umjesto standardnih trominutnih rundi karakterističnih za muške profi mečeve, a nosit će rukavice od 14 unci. U sunaslovnoj borbi večeri snage će odmjeriti apsolutna prvakinja u superlakoj kategoriji Katie Tylor i izazivačica Amande Serrano (inače IBF, WBA i WBO prvakinja "featherweighta"), a što će biti njihov revanš nakon što je, krajem travnja 20200., Taylor slavila podijeljenom sudačkom odlukom. Prijenos cjelokupne priredbe bit će dostupan na Netflixu.

Linker
02. svibanj 2024 19:41