K1 i Boks

Floyd samouvjereno u meč s Paulom: ‘Za pobjedu je dovoljno da se pojavim u ringu‘

Floyd Mayweather Jr. i Logan Paul
 MediaPunch/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Još je tjedan dana ostalo do podosta bizarnog ekshibicijskog meča

Ono što se do prije koju godinu činilo nemogućim već je neko vrijeme stvarnost. Mečevi koje teško možemo nazvati "freak show", iako sa sportske strane to nije daleko od toga. Ali, ukratko, mečevi gdje se sportske zvijezde susreću s poznatim ljudima iz drugih sfera "mainstreama". A sve je krenulo amaterskim mečem između dva YouTubera, Logan Paula i KSI-ja, održanom u ljeto 2018. godine.

No, čak niti nakon što je godinu kasnije Eddie Hearn odradio njihov revanš prema profesionalnim pravilima, vjerojatno su se svi nasmijali na eventualnu ideju meča Logana Paula i po mnogima "G.O.A.T.-a boksa, Floyda Mayweathera Jr. Ma čak i na spomen susreta Paula i bilo kojeg ozbiljnog profesionalca. No, taj meč će se dogoditi, 5. lipnja na Floridi.

Mayweather će protiv sebe tako imati čovjeka koji u dosadašnja dva meča, od čega je jedan bio amaterski, nema upisanu pobjedu. I ljudi će to gledati.

A što očekivati? U vrlo zabavnom intervjuu za Barstool Sports, Mayweather je upitan o strategiji za meč, a odgovor je bio pomalo očekivan.

"Nemam strategiju za taj meč. Moje je samo da se pojavim u ringu. Ako želim da meč potraje jednu rundu, toliko ćemo se boriti. Ako želim dvije, bit će dvije. Sve je zapravo stvar moje odluke. Njegovo ime je Logan. A nakon 6. lipnja bit će Logan Fall, zbog toga što će pasti", rekao je Mayweather.

Floyda smo posljednji put u ringu gledali krajem 2018. godine, kad je u ring ušao protiv japanskog kickboxing čuda, Tenshina Nasukawe. Taj meč završio je puno lakše nego što je bilo tko očekivao, tako da je mladog Japanca prebio i završio već u prvoj rundi.

Za razliku od Nasukawe, Paul će imati prednost u visini i težini, ali i znatno manje tehničke kvalitete, a posebno iskustva treninga i ozbiljnih borbi. Ako ćemo gledati po onome što smo vidjeti u Paulovim mečevima protiv KSI-ja, ovo bi uistinu trebao biti nevjerojatno lagan posao za Floyda. No, meč se uspio dogovoriti, interes je velik i prema tome vjerojatno ima i onih koji vjeruju da Logan može ugroziti najuspješnijeg šampiona svih vremena. Na njemu pokazati im kako su vjerovali s razlogom.

Linker
14. svibanj 2024 14:20